Categories

Come on in! Join Pinterest today...it only takes like a second or so.

Afbeelding van de overhandiging van cadeaus door twee kinderen in klederdracht aan president-directeur dr. ir. F.Q. den Hollander (rechts) van de N.S. in de wachtkamer van het N.S.-station Oldenzaal te Oldenzaal, ter gelegenheid van de electrificatie van de spoorlijn naar Twente (Amersfoort - Enschede/Oldenzaal). Tweede van rechts staat burgemeester J.M.J. Cornelissen van Oldenzaal. 1951 Nederlandse Spoorwegen #Overijssel #Twente

Midden Twenthe, Delden #Overijssel #Twente #Saksen

De Losser Boggelrieders en Daansers, Losser #Overijssel #Twente #Saksen

Deze knipmuts voor de zware rouw is in Hierden gedragen. Ter plaatse werd zo'n muts 'dikke muts' of 'stieve muts' genoemd. Hij werd gedragen bij de zondagse kerkgang in de periode van de zware rouw. Dit is de eerste tijd na het overlijden van een zeer nabij familielid. Deze muts is gemaakt door de mutsenmaakster Mientje Bovendorp uit Oldebroek. De draagster van deze muts overleed in 2006. Zij droeg bijna haar hele leven streekdracht.

Diene Harbers en Diene Baan in Rijssense streekdracht, 1927. Beide dragen jak, rok en schort met om de hals een kralensnoer en 'knupdoekje'. Op het hoofd een cornetmuts, waarin de rechter vrouw tevens mutsenbellen draagt.

Trouwfoto uit 1922, van een echtpaar in Twentse streekdracht. Mogelijk zijn ze afkomstig uit de omgeving van Almelo. De vrouw draagt schootjak en rok met schort. Op het hoofd draagt ze een cornetmuts, om haar hals een 'knupdoekje' en kralensnoer met ronde sluiting. De man draagt een modekostuum.