Categories

Come on in! Join Pinterest today...it only takes like a second or so.

More like this: isis, icons and salsa.
Visit Site

Related Pins

PANTOFI - Pantofii de salsa au o talpa subtire din piele intoarsa, si intre aceasta si brant au un suport (glenc) metalic, care da forma corecta arcului piciorului. Talpa este foarte flexibila si are aderenta optima la podele de lemn (alunecoasa, pt. intoarceri si piruete, dar suficient de aderenta pt. a preveni alunecari sau rasuciri involuntare). Tocul este fix si centrat pe talpa pt. a nu deplasa axa dansatorului. La fete, tocurile au (de obicei) intre 7 si 10 cm, la baieti intre 1 si 1,5.

RUEDA de CASINO - Pe scurt RUEDA (roata), desemneaza o varianta de salsa in care mai multe perechi de dansatori dispusi in cerc executa simultan aceleasi miscari. Figurile si numele lor sunt cunoscute dinainte de dansatori, dar nu exista o coregrafie prestabilita, figura urmatoare fiind decisa (si strigata) de catre o singura persoana (cantante). Rueda isi are originile in salsa cubana. Grupo America este un bun exemplu: www.youtube.com/...

INTOARCERE - In salsa exista 2 modalitati de a te invarti in jurul unei axe: intoarcerea si pirueta. Intoarcerile sunt o secventa de pasi, in care dansatorul isi transfera succesiv greutatea de pe un picior pe altul, pana cand se completeaza rotatia sau rotatiile dorite. Intoarcerile se utilizeaza cel mai adesea pentru rotatii simple (360 de grade) sau incomplete (sub 360 grade) si rotatii in deplasare. Cea mai simpla, intoarcerea in trei timpi, este printre primii pasi care se invata in salsa.