Categories

Come on in! Join Pinterest today...it only takes like a second or so.

Visit Site
Vladimir Danilovic
Vladimir Danilovic • 2 years ago

Visnjevaca 1 vodu i šećer staviti kuhati da se šećer otopi 2 ohladiti i dodati ostale sastojke 3 preliti u flašu, povezati i držati na suncu 3 tjedna 4 procijediti i uživati…... Sastojci 1/2 lvode 75 dkgšećera 1,4 kgvišanja 2 dl alkohola ili rakije 1 1 1 1vanili šećer

Also on these boards

Related Pins

Limoncello Limoncello je talijanski liker od limuna, i premda se pravi i pije posvuda, smatra se da je podrijetlom iz područja Amalfija, Sorenta i Caprija. Izvrstan za probavu nakon (obilnog) objeda ako ga pijete ledenog. Da, obavezno ga držati u zamrzivaču, i ne brinite neće se zamrznuti koristite li dobar 95% alkohol kao osnovicu. Sastojci 1 l čistog alkohola (najbolje 95%) 7-8 velikih limuna 1l vode 1/2 kg šećera

Ružin liker U visoku staklenku s poklopcem stavimo šećer. Crvene ružine ( od jedne ruže otprilike 2o g) latice očistimo od bubica i stavimo na sećer. Prelijemo rakijom, dobro zatvorite i stavite na sunce. 2 Poslije par (5)dana izvadimo izblijedjele latice ruža i zamjenimo ih novim od druge ruže (oko 2o g). Ostavimo i dalje na suncu.. 3 Kad se sav šećer istopi, poslije otprilike 15 dana procijedite rakiju kroz gazu i stavite u boce i dobro zatvorite.

Malinovac Priprema 1 Maline stavite u bočicu. Dodati šečer/fruktozu. Dodati rakiju. 2 Zatvoriti i ostaviti na SUNCU 40 -tak dana.

Liker od narance Sastojci 1 L rakije(lozovače) 7-8 kom naranče(korice) 2 dl vode 40 dkgšećera sok od jedne naranče

Liker od jagoda Priprema 1 Jagode očistiti od peteljki i oprati. Staviti ih u staklenku širokog grla, dodati metvicu preliti rakijom. Zatvoriti staklenku i ostaviti na tamnom mjestu da odstoji 3 tjedna. Nakon toga tekućinu procijediti i umiješati med i ostaviti stajati još 4 tjedna uz povremeno protresanje.