Categories

Come on in! Join Pinterest today...it only takes like a second or so.

More like this: met, vans and maps.
Image
Margriet van Diepen
Margriet van Diepen • 1 year ago

Map juf Ineke: winter. De kinderen vouwen en knippen de auto van de helft van zestien vierkantjes. Plakken er wielen onder en de sneeuwschuiver ervoor. In de wagen wordt echt grof zout geplakt. Verder tekenen ze sneeuw met wasco.

Related Pins

Map juf Ineke; feest. De kinderen kleuren de feestmuts in en plakken met plakcirkels hun leeftijd erop.

Map juf Ineke, thema feest: de boom wordt aangepast aan de thema's, de vogels komen op een band als het kind jarig is en zodoende wordt de "verjaardagsmuts" gemaakt.

Map juf Ineke: muziek. De gitaren worden gevouwen. De piano's ook, dit is een ruimtelijk werkje, uitgangspunt is zestien vierkantjes. De zijkanten komen naar voren en de toetsen ook.

Map juf Ineke: nog 100 nachtjes slapen. De kinderen knippen driehoekjes, ook uit het uniform en de jurk van mama. Zij tekenen mama erbij. De driehoekjes vormen de slinger.

Map juf Ineke: de tafel waarop de actie Schoenmaatjes centraal staat.

In deze digibordles kunnen de kinderen spelletjes spelen rond het thema: sneeuwpoppen. Aan de orde komen de taalbegrippen: grootste - kleinste - meeste minste - dikste - dunste - eerste - tweede etc. De kinderen maken kennis met een thermometer: op welke thermometer is het het warmst, ze zoeken de andere helft van de sneeuwpop op. Ook is er een spel bij waar ze goed moeten kijken wat er ontbreekt bij de sneeuwpop en kunnen ze tellen hoeveel knoopjes op de buik van de sneeuwpop zit etc.

in iets andere vorm gebruikt (een zorgenpopje in een la) en liet het de corvee kinderen verstoppen in een van de laatjes. Het is een leuke en zinvolle afsluiting van de dag en en werkt positief gedrag echt in de hand!

map juf Ineke: winter. Kleuters knippen de sneeuwpop uit en beplakken de sjaal volgens een vaste reeks.

Powerpoint van lied: Overal sneeuw uit Eigenwijs De tekst wordt ondersteund door plaatjes die komen op het juiste moment. De structuur van het lied wordt ook zichtbaar. De eerste en de laatste dia zijn gezelfde.

Map juf Ineke: Jip en Janneke voeren de vogels.

Kleur de lampjesreeks van de pinguïn, kleuteridee.nl , color the series lights , free printable.

De ijsbeer leeft op de noordpool. Ze leven van vis en zee... by Thysia