Categories
Log in

More to explore:

Met

Vans

Maps

There’s more to see...
Sign up to see the rest of what’s here!
Image
Margriet van Diepen
Margriet van Diepen • 1 year ago

Map juf Ineke: winter. De kinderen vouwen en knippen de auto van de helft van zestien vierkantjes. Plakken er wielen onder en de sneeuwschuiver ervoor. In de wagen wordt echt grof zout geplakt. Verder tekenen ze sneeuw met wasco.

Related Pins

Map juf Ineke; feest. De kinderen kleuren de feestmuts in en plakken met plakcirkels hun leeftijd erop.

In deze digibordles kunnen de kinderen spelletjes spelen rond het thema: sneeuwpoppen. Aan de orde komen de taalbegrippen: grootste - kleinste - meeste minste - dikste - dunste - eerste - tweede etc. De kinderen maken kennis met een thermometer: op welke thermometer is het het warmst, ze zoeken de andere helft van de sneeuwpop op. Ook is er een spel bij waar ze goed moeten kijken wat er ontbreekt bij de sneeuwpop en kunnen ze tellen hoeveel knoopjes op de buik van de sneeuwpop zit etc.

Map juf Ineke: Jip en Janneke voeren de vogels.

map juf Ineke: winter. Kleuters knippen de sneeuwpop uit en beplakken de sjaal volgens een vaste reeks.

Powerpoint van lied: Overal sneeuw uit Eigenwijs De tekst wordt ondersteund door plaatjes die komen op het juiste moment. De structuur van het lied wordt ook zichtbaar. De eerste en de laatste dia zijn gezelfde.

Kleur de lampjesreeks van de pinguïn, kleuteridee.nl , color the series lights , free printable.

Digibordles: goed luisteren Digibordles voor kinderen groep 1/ 2. Telkens zie je 4 verschillende sneeuwpoppen. Klik op de sneeuwpop waar je de goede omschrijving van hoort. Er zijn 2 versies. Er is een versie waar jezelf de tekst moet voorlezen en een andere versie waarin de tekst wordt ingesproken. De eerste versie kan je in kleine kring aanbieden,waarna de kinderen zelfstandig de tweede versie kunnen spelen. leermiddel.digisc...

Welke kleur moeten de kuikentjes en eieren hebben, kijk goed naar het begin van de rij , kleuteridee.nl , free printable.

Kaartje van de juf en Pompom

Woordkaarten Bas 'De tuin' 1

sneeuwpoppen, ontstaan uit letters van de namen van de kinderen...