Pinterest • The world’s catalog of ideas

les petites têtes de l'art

lespetitestetesdelart.blogspot.fr

Stel je voor dat letters geld kosten. Dan zou je wel drie keer nadenken voor je een woord zou maken. Op dit principe is het volgende spel gebaseerd. Alle letters hebben in dit spel namelijk een specifieke waarde in euro's, zoals te lezen op het spelblad. En hierdoor worden spelling, woordenschat en rekenen moeiteloos gecombineerd.

9

Woordenschat

lessenvanlisa.nl

Letter walk: walk around the neighborhood looking for letters on signs, and then fold down tab on the plate.

7

Learning and Playing in 2 Bedrooms or Less

whatdidudo2day.blogspot.com

Mindmap letter S. Als de kinderen een nieuwe letter leren is één van de verwerkingsvormen het verzinnen van woorden met deze letter. Ik heb deze woorden eerst allemaal op losse papiertjes geschreven en we hebben samen gekeken hoe we dit in een mindmap konden zetten. Na de les heb ik de woorden op de computer getypt met de plaatjes er bij. De volgende keer kunnen de leerlingen de mindmap tijdens de werkles zelf maken door de woorden naar de goede tak te schuiven.

5

Saved by

Judith

Letters knippen en plakken,en zo krijg je een mooi schilderij. Hier met de namen mees en Teun die elke keer terug komen.

5

Pinned from

welke.nl

Letters sorteren op het Digibord. Veilig leren lezen combineren met zo leren kinderen lezen en spellen. Controleren met letterbord van zlkls en www.onderwijsgek.nl

5

Saved by

Judith

Pinned from

yourteachersaide.blogspot.com