Tieners op YouTube

Verzameling filmpjes van tieners die zich laten zien via YouTube, begonnen als illustratie bij een aflevering van de rubriek Generatie M in PIP Magazine, door Justine Pardoen
38 Pins
72 Followers

Artikel in NRC van 30 nov 2015 door Diederik Huffels - over tieners op YouTube en hun dromen

Giovanni Latooy (17) vlogt vaak met zijn zus. Hij verdient nu al meer dan het minimumloon voor een volwassene (1.485 euro), hoeveel Giovanni precies verdient, zegt hij niet). Zijn kanaal GameplayWorldXL heeft ruim 195.000 abonnees en hij is vastbesloten om hier zijn carrière van te maken. „Ik ben vorig jaar van 5 vwo naar 5 havo gegaan en nog gaat het hartstikke slecht op school. Na mijn examens wil ik een tussenjaar nemen om me vol op YouTube te storten en daarna kijk ik wel verder.”

Een grote Nederlandse gamer is Jordi van den Bussche (20), beter bekend als Kwebbelkop. Hij heeft ruim 2,6 miljoen abonnees en zijn filmpjes zijn ruim 605 miljoen keer bekeken. Van den Bussche speelt vooral Grand Theft Auto (GTA) en levert er in het Engels commentaar bij.

Most Influential Teens 2015

TIME.com

Hoe meiden boos worden. | GirlsWorldProblems

Hijab Hills, een van de meest bekende Nederlandse moslima meiden (uit Rotterdam) op Youtube

12 jarige Joy van kanaal BeautyNezz groeit zeer snel met haar vlogs

▶ Ouders Bellen - een van de afleveringen van Yous Toub. Leuke gesproken column in feite. Spannend om naar te kijken.

Defano Holwijn en zijn boys: Hashtagdieboys afl. 5 - Social media

Instagram Queen Negin Mirsalehi

Ask me anything: een YT filmpje waarin fan van alle soort vragen mogen stellen aan hun YT idool. Ask Mascha - WIDM, kinderen, trouwen, 10 jaar - YouTube

Vera Camilla (is vroeger gepest: Pesten. Mijn verhaal, waarom ik denk dat pesters pesten + wat je er tegen kunt doen

Diana van D is for Dazzle

kud

Dus dat David- hét gamekanaal

Dit Is Milan- Milan Knol

Mascha-Beautygloss, de populairste beautyblogger van Nederland

BBC News - Minecraft gamer's YouTube hit 'more popular than Bieber'

BBC News

In de VS hebben tienermeiden er alles voor over om een 'thigh gap' te krijgen: je moet zo mager zijn dat je dijen elkaar niet raken. Een ongezonde, onzinnige modetrend... Deze dame (vlogster) maakt de trend belachelijk.

Nieuwe brochure van Mijn Kind Online en Kennisnet: Jong geleerd 2.0: YouTube. Over hoe tieners YouTube als springplank gebruiken. Gratis download (pdf)

Een Keek en Facebook-hit onder jongeren: de filmpjes van Defano Holwijn. @Amanda Testani maakte een item over hem: ow.ly/ojZVT (gespot door Tewatha Muller, @zekertewatha)

17-jarige Michiel van Boxel maakte zijn eigen stop-motion animatie. Verhaal is ook goed!

Onderzoeksrapport: 'Samen leren -- Tieners en sociale media' (Mijn Kind Online en Kennisnet, juli 2013) Het onderzoek is gehouden onder 1500 scholieren tussen 10 en 18 jaar in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Justine Pardoen: Opvoeden in een tijd van multimedia-prikkels. Justine Pardoen van Ouders Online merkt dat kinderen van nu voortdurend geconfronteerd worden met multimedia-prikkels. Zij waarschuwt ervoor dat het gebrek aan 'lege' tijd de (zelf)reflectie bemoeilijkt: kinderen twijfelen steeds vaker aan wat ze kunnen en wat voor hen de moeite waard is.

Mooi voorbeeld van een gamer-nerds-kanaal: TheJordanYT (1600 abonnees). Tijdens de vakantie van Nigel die dit kanaal onderhoudt, mogen zijn vrienden een 'gastrol' spelen... In dit kanaal worden de filmpjes opgenomen tijdens het gamen. Je hoort dan meteen welke taal ze dan zoal gebruiken...