Discover and save creative ideas

  Tieners op YouTube

  Verzameling filmpjes van tieners die zich laten zien via YouTube, begonnen als illustratie bij een aflevering van de rubriek Generatie M in PIP Magazine, door Justine Pardoen


  Tieners op YouTube

  • 35 Pins

  Most Influential Teens 2015

  Hoe meiden boos worden. | GirlsWorldProblems

  Hijab Hills, een van de meest bekende Nederlandse moslima meiden (uit Rotterdam) op Youtube

  12 jarige Joy van kanaal BeautyNezz groeit zeer snel met haar vlogs

  ▶ Ouders Bellen - een van de afleveringen van Yous Toub. Leuke gesproken column in feite. Spannend om naar te kijken.

  Defano Holwijn en zijn boys: Hashtagdieboys afl. 5 - Social media

  Instagram Queen Negin Mirsalehi

  Ask me anything: een YT filmpje waarin fan van alle soort vragen mogen stellen aan hun YT idool. Ask Mascha - WIDM, kinderen, trouwen, 10 jaar - YouTube

  Vera Camilla (is vroeger gepest: Pesten. Mijn verhaal, waarom ik denk dat pesters pesten + wat je er tegen kunt doen

  Diana van D is for Dazzle

  Dus dat David- hét gamekanaal

  Dit Is Milan- Milan Knol

  Mascha-Beautygloss, de populairste beautyblogger van Nederland

  BBC News - Minecraft gamer's YouTube hit 'more popular than Bieber'

  In de VS hebben tienermeiden er alles voor over om een 'thigh gap' te krijgen: je moet zo mager zijn dat je dijen elkaar niet raken. Een ongezonde, onzinnige modetrend... Deze dame (vlogster) maakt de trend belachelijk.

  Nieuwe brochure van Mijn Kind Online en Kennisnet: Jong geleerd 2.0: YouTube. Over hoe tieners YouTube als springplank gebruiken. Gratis download (pdf)

  Een Keek en Facebook-hit onder jongeren: de filmpjes van Defano Holwijn. Amanda Testani maakte een item over hem: ow.ly/ojZVT (gespot door Tewatha Muller, @zekertewatha)

  17-jarige Michiel van Boxel maakte zijn eigen stop-motion animatie. Verhaal is ook goed!

  Onderzoeksrapport: 'Samen leren -- Tieners en sociale media' (Mijn Kind Online en Kennisnet, juli 2013) Het onderzoek is gehouden onder 1500 scholieren tussen 10 en 18 jaar in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

  Justine Pardoen: Opvoeden in een tijd van multimedia-prikkels. Justine Pardoen van Ouders Online merkt dat kinderen van nu voortdurend geconfronteerd worden met multimedia-prikkels. Zij waarschuwt ervoor dat het gebrek aan 'lege' tijd de (zelf)reflectie bemoeilijkt: kinderen twijfelen steeds vaker aan wat ze kunnen en wat voor hen de moeite waard is.

  Mooi voorbeeld van een gamer-nerds-kanaal: TheJordanYT (1600 abonnees). Tijdens de vakantie van Nigel die dit kanaal onderhoudt, mogen zijn vrienden een 'gastrol' spelen... In dit kanaal worden de filmpjes opgenomen tijdens het gamen. Je hoort dan meteen welke taal ze dan zoal gebruiken...

  Filmpjes over de game Minecraft zijn enorm populair onder tieners. Deze was 3 miljoen keer bekeken in één week tijd! Dit kanaal heeft 5 miljoen abonnees...

  Teske de Schepper (ruim 46.000 abonnees) maakt 'smerige tompouzen' op een luie zondagmiddag, in haar pyjamabroek... Ze is zojuist geslaagd voor haar havo-examen en kondigde onlangs aan dat ze full time gaat vloggen, en bloggen op www.teskuh.nl. Eh? Een opleiding lijkt haar niet nodig: ze heeft zichzelf alles (filmen, monteren, kletsen) geleerd via YouTube en ze kan nu al van de inkomsten leven. Ze hoeft niet meer naar school. En dat smaakt haar naar meer.

  De jongens Ronald, Jeroen en Jeffrey van Eengamekanaal (ruim 75.000 abonnees) doen van alles: filmpjes over games, maar ze vloggen ook zoals in dit filmpje. Leut vanuit Walibi. Maar ondertussen zijn ze partner van YouTube, verdienen ze wat geld met advertenties rond hun filmpjes, en worden ze ingezet als 'social influencers' (ook tegen betaling).