Detail shot of the colourful shingles that fronts a studio designed for east London creatives.

Saved from
dezeen.com

House B by Format Elf contains two floors within its large asymmetric roof.

Saved from
dezeen.com

Walden Raft is a cabin offering seclusion in the middle of a French lake

Saved from
dezeen.com

Flora Collection by Marcin Rusak features a lamp made by preserving flowers in black resin

Saved from
dezeen.com

Stair-bookcase by Tamir Addadi Architecture

Saved from
dezeen.com

Swedish designer Richard Lindvall has created monochromatic interiors for a refurbished Stockholm factory that now houses a restaurant and conference space.

Saved from
dezeen.com

The mirrored surfaces of this modular housing unit in Slovenia, by Austrian studio Delugan Meissl, help it to blend in with the surrounding countryside.

Saved from
dezeen.com

Fibreglass petals overlap to create the transparent roof of Amanda Levete's forest-inspired MPavilion.

Saved from
dezeen.com

Towering fibreglass panels modelled on the tailoring of Dior clothing envelope the fashion brand's new boutique in Seoul.

Saved from
dezeen.com

The roof of this bright red tennis clubhouse by Rotterdam firm MVRDV doubles up as an expansive seating area for game spectators.

Saved from
dezeen.com

Piet Hein Eek extends wallpaper range for NLXL with brick and marble graphics.

Saved from
dezeen.com

An extension clad in perforated orange metal was added to a museum in Malmö by Tham + Videgard Arkitekter.

Saved from
dezeen.com

This six-storey building has a small car park on the ground floor, and one apartment on each of the floors above. There is also a basement housing a gym, mechanical rooms and storage.

Saved from
dezeen.com

The Noodle Rack by Lukstudio

Lukstudio suspends metal wires to look like drying noodles

dezeen.com

SABO Project transforms Paris apartment with multicoloured flooring and space-saving stairs

Saved from
dezeen.com

David Chipperfield has completed a series of stone apartments raised on plinths above the surface of a water garden in eastern China.

Saved from
dezeen.com

Belgian architects Edouard Brunet and François Martens have converted a terraced house in Brussels into two apartments, adding a projecting box with a full-height glass wall to house a new kitchen.

Saved from
dezeen.com

This minimal house in Tokyo was constructed using ancient building methods.

Saved from
dezeen.com

AKZ Architectura installed a "jungle" in the toilets of this vegetarian cafe in Kiev.

Saved from
dezeen.com

Fashion brand COS has opened its first Canadian store, concealing a minimal-looking interior behind a blackened cedar facade.

Saved from
dezeen.com

A 20-metre-high elevator next to a Catalonian cliffside connects the old and new parts of a town.

Saved from
dezeen.com

Hugh Strange Architects inserted a new timber structure into this agricultural barn in Somerset, England.

Saved from
dezeen.com

Plywood artist's studio by Ruetemple combines areas for storage, seating and sleeping.

Saved from
dezeen.com

This home for a photographer features a folded steel staircase, a mezzanine and wall-mounted storage for bicycles.

Saved from
dezeen.com

"We wanted the new structural elements to be distinct from the existing as far as possible," explains the designer of this east London warehouse.

Saved from
dezeen.com