Pinterest • The world’s catalog of ideas

Edmodo Full Web Version

Edmodo is a useful tool to allow teachers and students to communicate and collaborate. Edmodo allows teachers to assign assignments and have students collaborate and have discussions. This is a great assessment tool especially for the middle to high school level students. Teachers can post questions and easily access student answers.

Klasbord - Dè social media tool voor het primair onderwijs en de BSO. Via de Klasbord-app hou je als leerkracht ouders en betrokkenen direct op de hoogte van de activiteiten in het klaslokaal. Of het nu gaat om het delen van de leukste foto’s, een tekstbericht, het doen van een oproep, een herinnering of het doorgeven van het huiswerk! Ouders ontvangen de berichten direct via de Klasbord-app of ontvangen de berichten automatisch via de e-mail nieuwsbrief. http://klasbord.nl

2

Dit is deel 2 van het overzicht van bruikbare en interessante apps om te gebruiken in de basisschool. Op het overzicht is duidelijk af te lezen hoeveel de app kost, in welk vak de app geïntegreerd kan worden, voor welke graad het is en een hele korte beschrijving.

3

Vet Veilig Internet! - Gaat over tieners van nu. Over de diepe kloof tussen de virtuele wereld van tieners en hun opvoeders en over het feit dat de kloof heel goed gedicht kan worden. Je krijgt handvaten om tieners te beschermen tegen de nare kant van de cyberwereld; uitgebreide checklists voor leerkrachten en ouders om het internetgedrag van kinderen in beeld te brengen; tips van leerkrachten en jongeren over hoe je een internetprotocol kunt maken; voorbeelden van thuisafspraken.

1

Een tool die je in staat stelt binnen vijf minuten de mooiste lessen te ontwikkelen, ook wanneer je over een onderwerp nog nauwelijks iets weet. Je kunt die lessen bovendien heel gemakkelijk delen met leerlingen en collega-docenten.

Zeer goede app om het geluid in klas te beperken. Je kunt als leerkracht ook zelf de limiet aanpassen. Zo kan en mag het er in een hoekenwerk al wat luider aan toe gaan.

6

Ask3 app allows students and teachers to collaborate on lessons inside and outside of the classroom.Lessons are able to be posted into an Ask3 classroom where others can add text and video comments, along with questions and answers. Students can post and classmates can respond.Teachers can upload a homework help video,teachers can assign a video for students to upload, students can suggest a problem to put on an upcoming quiz, teacher can observe comments to view what still needs to be…