Jan Helge Kalvik
Jan Helge Kalvik
Jan Helge Kalvik

Jan Helge Kalvik

Journalist, photographer, editor and public relations master. Open for world wide assignments. Homepage http://www.lasermedia.no

Kvinner i Forsvaret. - KJØNNSNØYTRALT: Stortinget vedtok i oktober 2014 verneplikt for alle. Det betyr at også kvinner født i 1997 eller senere må gjennomføre førstegangstjeneste i Forsvaret. - Foto: Torgeir Haugaard/Forsvaret /

Det nye Østfoldsykehuset i Kalnes ved Sarpsborg har reist seg, og brannsikkerheten er ivaretatt av Askim & Mysen Rør. På bildet, fra venstre: Frank Engen, fagansvarlig VVS og prosjektleder for røranlegget, prosjektleder Jostein Førrisdahl og daglig leder og rørleggermester Tollef Berger, Askim & Mysen Rør. Nå er finpussen i gang for det som blir blant de mest moderne sykehus i Europa. Askim & Mysen Rør AS har bidratt med blant annet sprinkleranlegget som sørger for brannsikkerheten i 3.600 rom.

Askim & Mysen Rør i mål med rekordoppdrag : Bygg.no - Byggeindustrien

Bygde matfabrikk på åtte måneder. Askim & Mysen Rør AS gjorde rørjobben til 60 mill. med glans.

Askim & Mysen Rør i mål med rekordoppdrag: Etter en kort og effektiv byggeperiode står Europas mest moderne matfabrikk, Nortura Hærland, klar til full produksjon i Indre Østfold. Rørjobben i prosjektet, til en verdi av nærmere 60 millioner kroner, er utført av Askim & Mysen Rør AS.

BRITAIN SECURITY - VEKKER OPPSIKT: Planene om at hele rettssaken mot to menn skal gå bak lukkede dører har skapt sterke reaksjoner i Storbritannia. - Foto: RUSSELL BOYCE / REUTERS

NASAMS - Det er rakettar av denne typen Kongsberg Gruppen skal selje til Oman. Luftvernsystemet er allereie teke i bruk av Noreg og USA. Miljøpartiet dei Grøne tek no til orde for å kansellere salet til diktaturet Oman. - Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvarets mediesenter / NTB scanpix

USAs president Barack Obama planlegger luftangrep mot IS også i Syria. Her fra NATO-toppmøtet i Wales forrige uke.

– Amerikansk etterretning har analysert videoen som viser den amerikanske statsborgeren Steven Sotloff, og har konkludert med at den er ekte, sier National Security Council-talskvinnen Caitlin Hayden ifølge AP. President Barack Obama holdt onsdag formiddag en pressekonferanse i Estland. – I dag går våre tanker til Steven Sotloffs familie. Det er en forferdelig voldshandling, og i dag sørger landet vårt med dem, sier Obama. (Bildet: Steven Sotloff i arbeid i Libya. Foto: Renar Petersons)

Et av Forsvarets nye C-130J fotografert ved 335-skvadronens hovedkvarter på Gardermoen flystasjon. Nå skal flyet - og mannskap - på oppdrag i Nord-Irak. Foto: Morten Holm, NTB scanpix

Den skandinaviske kontorstol-produsenten Scandinavian Business Seating (SBS) har valgt Infor M3 som sitt nye ERP-system. Samtlige av SBS sine fabrikker og avdelinger i ni land er allerede fullt integrert med løsningen, melder Computerworld. - Dette vil vi tjene på, Infor M3 er et verktøy som vi har 100 prosent tillit til og som gjør oss i stand til raskt og enkelt å etablere nye enheter uavhengig av geografiske forhold, sier it-direktør John Tronsaune i SBS i en melding.

Coca Cola Norway and Infor EAM: Preventative maintenance strategy leads to higher productivity and lower costs across production, maintenance and energy, with the factory achieving 93% of production efficiency (Overall Equipment Effectiveness) against 46% four years ago. Production efficiency levels are remarkab and have resulted in them becoming one of Coca Cola's best production facilities in Europe, following a preventative maintenance programme using Infor EAM and Prevas software.

Geir-Sigvart Isaksen, teknisk leder ved Lerøy Aurua: - Valget falt på Infor EAM på grunn av funksjonalitet og brukervennlighet. Prevas var den første leverandøren som også fokuserte på gevinsten i å innføre et vedlikeholdssystem, motivasjonen for å velge et system og hvilken effekt du kan hente ut av god systemstøtte innen vedlikehold, forklarer Isaksen. Løsningen utvikles av Infor Global Solutions, og brukes av over 15.000 kunder i offentlig og privat sektor rundt om i verden.

Terrorekspert Magnus Ranstorp sier det er veldig uvanlig å gå ut med en trusselvurdering slik Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har gjort. Enkelte hevder at PST sin handlemåte nå er et patetisk forsøk på å kompensere for de lange rekken med feilvurderinger som ble gjort under terrorangrepet på Utøya/Regjeringskvartalet.

Væpnet politi, Gardermoen - Etter at PST opplyste at det trolig planlegges en terroraksjon mot Norge, er det mer synlig politi enn noen gang over hele landet. - Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Forsker ved Universitetet i Oslo mener fremmedkrigere fra Syria på egen hånd kan utføre terrorhandling mot Norge. Bildet viser ISIL-soldatene som har fått tilgang til tungt militært-materiell hvor de kjører gjennom Raqqa-provinsen i Syria. Tanksen har de overtatt fra de irakiske styrkene. - Foto: STRINGER / Reuters

Løvenskiold gjorde alt riktig - valgte Infor M3: - Nå kjører vi en i hovedsak standard Infor M3-løsning med noen få, men helt nødvendige tilpasninger. Konklusjonen i ettertid er at vi gjorde et riktig valg med hensyn til både løsning og partner, og at vi lyktes med å forankre et eierskap til prosjektet både fra brukerne og ledelsen, oppsummerer Helge Snilsberg, salgssjef i Løvenskiold Logistikk.

De to norske krigsskipene KNM Otra og KNM Valkyrien settes nå inn av NATO i områdene utenfor Baltikum som en reaksjon på krisen i Ukraina. De to skipene er en del av NATOs stående minerydderstyrke, og skulle egentlig patruljere større områder i Østersjøen og Nordsjøen. Nå er det slått fast av NATO-kommandoen at de vil være fast stasjonert ved de baltiske landene på ubestemt tid som en reaksjon på situasjonen i Ukraina.

– Målet er å bli mer effektive og å utnytte ressursene bedre, slik at vi står bedre rustet til å møte fremtidens behov, sier konsernsjef John Arne Ulvan i Felleskjøpet Agri, som har valgt Infor som leverandør av ERP programvare/forretningsapplikasjoner. Infors løsning skal implementeres over en 3-års periode. Avtalen omfatter hele kjernevirksomheten til Felleskjøpet Agri.

– Vår viktigste oppgave er å sikre våre eieres økonomi på kort og lang sikt. Ved valg av leverandør har vi lagt vekt på å finne et system som er enklere å integrere med nye tjenester og løsninger. Målet er å bli mer effektive og å utnytte ressursene bedre, slik at vi står bedre rustet til å møte fremtidens behov, sier konsernsjef John Arne Ulvan. - Dette er en av de aller største og viktigste kontraktene Infor Norge har signert det siste tiåret, bekrefter administrerende direktør Einar Broch.

ERP-løsningen har bedre planleggingsfunksjonalitet for ferskvareprodusenter. Infor M3 versjon 13.2 ERP er designet for bedrifter som produserer, transporterer eller vedlikeholder produkter.