Discover and save creative ideas

  Kleuters


  Kleuters

  • 34 Pins

  Woordkaarten 'Raar maar waar', thema natuur, wetenschap en techniek voor kleuters, Kinderboekenweek 2015, kleuteridee, free printable.

  Raar, maar waar!

  kleuteridee.nl

  Dorus wil een slinger van vlaggetjes maken maar dan wil ze eerst alle vlaggetjes sorteren. Leg de vlaggetjes op kleur bij elkaar neer of speel met de kleurendobbelsteen. Leuke foam vellen gevonden bij Euroland.

  Pinned from
  Uploaded by user

  ©JufYvon: Lente - letterboom lettertype SchoolKX_new

  Lente - letterboom

  jufyvon.blogspot.nl

  Measuring from longest to shortest at Golden Square Kindergarten (",)

  Pinned from
  facebook.com

  Coöperatieve les mix en ruil. De kinderen hebben hier cijferkaartjes en vertellen aan elkaar welk cijfer er op staat, daarna gaan ze samen overleggen welk getal het grootste getal is. Als ze dit hebben gedaan ruilen ze de kaartjes, bedanken elkaar en gaan op zoek naar een andere kleuter en herhalen de activiteit.

  Coöp les mix en ruil | bs Christoffel

  bs-christoffel.nl

  Thema herfst | Juf Anke lesidee kleuters

  Thema herfst | Juf Anke lesidee kleuters

  jufanke.nl

  Domein Sorteren en vergelijken. Snoes is de bewoner van het gele laatje. De andere dieren noemen hem: de Sorteerpoes, want hij is doorlopend bezig om allerlei voorwerpen te sorteren b.v. alle rode rondjes bij elkaar, alle schoenen met klittenband enz. Hij is stapelgek op zijn stapelbekers. Hij gebruikt ze om ze van groot naar klein te leggen, maar ook om zijn verzamelingen in te bewaren: rode dingen in het rode bakje, kleine dingen in het kleinste gele bakje enz.

  De laatste x kleur en vorm

  juffrouwria.punt.nl

  Domein: Meten en wegen. In het rose laatje woont Mies de Meetmuis. Mies wil van alles altijd het grootste of het zwaarste hebben. Natuurlijk wil ze het allergrootste koekje en ze weet zeker dat zij de langste staart heeft van alle dieren in de rekenkast. Ze is er dan ook erg trots op dat zij in het grootste laatje woont. Haar favoriete voorwerp is natuurlijk de centimeter, maar ze zou ook wel graag de stapelbekers van Snoes willen hebben. Het is maar goed dat ze niet naast elkaar wonen.

  juffrouwria.punt.nl

  juffrouwria.punt.nl

  Domein Tijd: In het groene laatje woont Sita Slak. De andere dieren ergeren zich vaak aan Sita, want ze is nl. erg traag. Ze komt altijd te laat op afspraken, verslaapt zich vaak en als ze eindelijk haar badpak aan heeft is de winter al weer begonnen. Ze komt ook vaak op de verkeerde momenten tevoorschijn. Sita heeft van de andere dieren een wekkertje gekregen. Daar is ze erg blij mee, maar ze weet nog niet zo goed hoe ze daar mee om moet gaan.

  juffrouwria.punt.nl

  juffrouwria.punt.nl

  Lettertafel

  Lesideeën kleuters beginnende geletterdheid & taal | Juf Anke

  jufanke.nl

  Bakkershoek

  Pinned from
  Uploaded by user

  Rekenactiviteit.neem zoveel blaadjes als kinderen. Dit is het getal 6. Elk kind haalt uit de klas 6 dezelfde voorwerpen. Er mogen geen dubbele voorwerpen gepakt worden. Het wordt dus steeds moeilijker. De kinderen controleren mee. Maak een foto voor een telboek

  Pinned from
  Uploaded by user

  Hoe verbeter je je bouwhoek, in 5 stappen - Lespakket

  Pinned from
  lespakket.net

  15 voorbeeldkaarten om een terras te leggen in de bouwhoek, kleuteridee , thema tuincentrum, make a terrace in the block area 5.

  Kleuteridee » Tuincentrum

  kleuteridee.nl

  Kleuters die kunnen lezen...

  Pinned from
  slimmekleuters.nl

  Kleuters die kunnen lezen | Lespakket

  Pinned from
  lespakket.net

  Kritisch luisteren set 3 in de badkamer 10 kaarten en handleiding , kleuteridee.nl , critical listening preschool, free printable

  Kritisch luisteren

  kleuteridee.nl

  Kritisch luisteren voor kleuters10 kaarten set 2, kleuteridee.nl, critical listening preschool 10 cards for preschool, Dutch and English ver...

  Kritisch luisteren

  kleuteridee.nl

  Kritsch luisteren voor kleuters, set 1, Nederlandse handleiding, kleuteridee.nl .

  Pinned from
  kleuteridee.nl

  Kleuren van donker naar licht leggen gemaakt van verfkaarten

  Counting Coconuts: Sensorial

  countingcoconuts.blogspot.nl

  Rupert en De Gevoelens

  Pinned from
  rupertexplores.com

  poisson rouge

  Pinned from
  slimmekleuters.nl

  Lespakket! Een site met erg veel thema's, hoeken en tips voor het kleuteronderwijs!

  Pinned from
  lespakket.net

  Prentenboeken lesidee kleuters | Juf Anke

  Pinned from
  jufanke.nl

  Your Kids will love playing with Moon sand. Just 8 cups of flour and 1 cup of baby oil, really soft and easy to clean up. (Doing it)

  Pinned from
  lessonslearntjournal.com