Pinterest • The world’s catalog of ideas

Woordkaarten voor kleuters, opa en oma, kleuteridee.nl, kinderboekenweek 2016, thema grootouders, free printable.

Oma en opa

kleuteridee.nl

Letterhoek

Saved by

Sanne Cox

Kleuter a verstopt de grote schoen in d klas. De anderen sluiten hun ogen. Daarna mag kleuter a het kleine schoentje op het plattegrond leggen. En dan mogen de andere kinderen zoeken!

Saved by

Sanne Cox

Woordkaarten 'Raar maar waar', thema natuur, wetenschap en techniek voor kleuters, Kinderboekenweek 2015, kleuteridee, free printable.

Raar, maar waar!

kleuteridee.nl

Dorus wil een slinger van vlaggetjes maken maar dan wil ze eerst alle vlaggetjes sorteren. Leg de vlaggetjes op kleur bij elkaar neer of speel met de kleurendobbelsteen. Leuke foam vellen gevonden bij Euroland.

Saved by

Sanne Cox

©JufYvon: Lente - letterboom lettertype SchoolKX_new

Lente - letterboom

jufyvon.blogspot.nl

Measuring from longest to shortest at Golden Square Kindergarten (",)

Pinned from

facebook.com

Coöperatieve les mix en ruil. De kinderen hebben hier cijferkaartjes en vertellen aan elkaar welk cijfer er op staat, daarna gaan ze samen overleggen welk getal het grootste getal is. Als ze dit hebben gedaan ruilen ze de kaartjes, bedanken elkaar en gaan op zoek naar een andere kleuter en herhalen de activiteit.

Coöp les mix en ruil | bs Christoffel

bs-christoffel.nl

Thema herfst | Juf Anke lesidee kleuters

Thema herfst | Juf Anke lesidee kleuters

jufanke.nl

Domein Sorteren en vergelijken. Snoes is de bewoner van het gele laatje. De andere dieren noemen hem: de Sorteerpoes, want hij is doorlopend bezig om allerlei voorwerpen te sorteren b.v. alle rode rondjes bij elkaar, alle schoenen met klittenband enz. Hij is stapelgek op zijn stapelbekers. Hij gebruikt ze om ze van groot naar klein te leggen, maar ook om zijn verzamelingen in te bewaren: rode dingen in het rode bakje, kleine dingen in het kleinste gele bakje enz.

De laatste x kleur en vorm

juffrouwria.punt.nl

Domein: Meten en wegen. In het rose laatje woont Mies de Meetmuis. Mies wil van alles altijd het grootste of het zwaarste hebben. Natuurlijk wil ze het allergrootste koekje en ze weet zeker dat zij de langste staart heeft van alle dieren in de rekenkast. Ze is er dan ook erg trots op dat zij in het grootste laatje woont. Haar favoriete voorwerp is natuurlijk de centimeter, maar ze zou ook wel graag de stapelbekers van Snoes willen hebben. Het is maar goed dat ze niet naast elkaar wonen.

juffrouwria.punt.nl

juffrouwria.punt.nl

Domein Tijd: In het groene laatje woont Sita Slak. De andere dieren ergeren zich vaak aan Sita, want ze is nl. erg traag. Ze komt altijd te laat op afspraken, verslaapt zich vaak en als ze eindelijk haar badpak aan heeft is de winter al weer begonnen. Ze komt ook vaak op de verkeerde momenten tevoorschijn. Sita heeft van de andere dieren een wekkertje gekregen. Daar is ze erg blij mee, maar ze weet nog niet zo goed hoe ze daar mee om moet gaan.

juffrouwria.punt.nl

juffrouwria.punt.nl

Lettertafel

Lesideeën kleuters beginnende geletterdheid & taal | Juf Anke

jufanke.nl

Bakkershoek

Saved by

Sanne Cox

Rekenactiviteit.neem zoveel blaadjes als kinderen. Dit is het getal 6. Elk kind haalt uit de klas 6 dezelfde voorwerpen. Er mogen geen dubbele voorwerpen gepakt worden. Het wordt dus steeds moeilijker. De kinderen controleren mee. Maak een foto voor een telboek

Saved by

Sanne Cox

JufBianca.nlfrom JufBianca.nl

5 stappen om je bouwhoek te verbeteren

Hoe verbeter je je bouwhoek, in 5 stappen - Lespakket

Pinned from

lespakket.net

15 voorbeeldkaarten om een terras te leggen in de bouwhoek, kleuteridee , thema tuincentrum, make a terrace in the block area 5.

Kleuteridee » Tuincentrum

kleuteridee.nl

Kleuters die kunnen lezen...

Pinned from

slimmekleuters.nl

JufBianca.nlfrom JufBianca.nl

Kleuters die kunnen lezen

Kleuters die kunnen lezen | Lespakket

Pinned from

lespakket.net

Kritisch luisteren set 3 in de badkamer 10 kaarten en handleiding , kleuteridee.nl , critical listening preschool, free printable

Kritisch luisteren

kleuteridee.nl

Kritisch luisteren voor kleuters10 kaarten set 2, kleuteridee.nl, critical listening preschool 10 cards for preschool, Dutch and English ver...

Kritisch luisteren

kleuteridee.nl

Kritsch luisteren voor kleuters, set 1, Nederlandse handleiding, kleuteridee.nl .

Pinned from

kleuteridee.nl

Kleuren van donker naar licht leggen gemaakt van verfkaarten

Counting Coconuts: Sensorial

countingcoconuts.blogspot.nl

Rupert en De Gevoelens

Pinned from

rupertexplores.com

poisson rouge

Pinned from

slimmekleuters.nl