NEŠTO LEPO

Pa i ako ne budem ispisao hiljadu stranica, nego samo nekoliko, ipak će to biti NEŠTO, ko zna, možda i LEPO. Jer NEŠTO LEPO je i tražiti NEŠTO LEPO, i tamo gde…
More
·
27 Pins
 4mo
Collection by
a painting of a doctor examining a naked woman's breast
Lekarski pregled ~ Sava Šumanović (1940)
a painting of a snowy road with trees and houses in the backgrouds
Ilocki drum zimi
an image of a painting with trees and the ocean in the backrounds
an old building with statues on the side and blue sky in the backround
NEŠTO LEPO – PRVA EPIZODA
http://nestolepo.com/wp/nesto-lepo-prva-epizoda/
an old building with statues on the side and blue sky in the backround
NEŠTO LEPO – PRVA EPIZODA
http://nestolepo.com/wp/nesto-lepo-prva-epizoda/
the dvd cover is shown with an image of a man and his dog in the background
ŠESTO IZDANJE – NEŠTO LEPO – KNJIGA + DVD
Posle premijernog prikazivanja serije NEŠTO LEPO, Fondacija Slobodan Stojanović i RTS izdavaštvo su priredili knjigu priča Slobodana Stojanovića NEŠTO LEPO. Svoj primerak možete naručiti direktno od nas ako nam pošaljete e-mail na nestolepo4u@gmail.com, ili potražiti u knjižarama. Kako da naručite knjigu direktno od nas. Takođe knjigu možete pronaći u BEOIZLOGU Knez Mihajlova 6 u Beogradu. Knjige u izdanju RTS-a mogu da se kupe u prodavnici PGP RTS na Zelenom vencu kao i u nekim knjižarama u
a man sitting at a table in front of a window with his hand on his chin
Nešto Lepo / sedamnaesta epizoda / lekcija o plakanju
Mora biti da ste i vi primetili da stari ljudi – muškarci više i pre nego žene – lako zasuze. I zbog malog povoda. Ponekad i kad bi trebalo da se obraduju, ovde, u krajičku oka, se ovlaži i skupi dovoljno za jednu krupnu suzu, kad oteža ona počne da klizi niz čekinjav obraz, ovako… Ima ona svoj put, ispod jagodice, do ivice usne, pa dole. Za prvom, stidljivom suzom krene druga, za drugom treća. Da pitaš onog koji, eto, plače: “Zašto?”, neće umeti da odgovori drukčije nego: “Onako”.
an oil painting of a field with trees in the distance and dirt road leading to it
Božić i Badnji Dan (Minsko polje)
Pročitali ste knjigu “Otrčao”? Možda ste se zapitali: otkud na koricama knjige naslov skinut sa pričice, sastavljene odavno? Jeste, ponekad je velika sreća kad neko može da otrči i ne vrati se. Ja molim Boga, nek bude još jedna priča, na kraju, zajedno da je sastavimo. Oko naslova ćemo se lako dogovoriti, kad dodje tome vreme, jer naslov se, istina, ističe na početku, ali se odredjuje na kraju, kad budemo videli šta se zbilo.
the logo for heuteto meto
O SREĆI
Postojao je samo jedan promil šanse da ja zaživim, a još manji, nulti procent, da proživim ovako ispunjen život, kakav sam živeo i živim. I da se uzdignem dovde gde sam -u istinskom bogatstvu, gotovo u Sreći.
Pre nego što se razboleo, Čupić je bio prijatan, umiljat i omiljen čovek. Voleo je šalu, dobro da pojede, popije, zapeva u društvu. Ja ga, istina, nisam lično poznavao (kretali smo se u dva različita društva – on sa kartarošima i šahistima, ja sa starinarima i numizmatičarima) ali se po svemu videlo da je društven, otvoren, mio čovek. Dobro, Ali, Bio, Pre
Otrčao
Pre nego što se razboleo, Čupić je bio prijatan, umiljat i omiljen čovek. Voleo je šalu, dobro da pojede, popije, zapeva u društvu. Ja ga, istina, nisam lično poznavao (kretali smo se u dva različita društva – on sa kartarošima i šahistima, ja sa starinarima i numizmatičarima) ali se po svemu videlo da je društven, otvoren, mio čovek.
black and white photograph of two people standing on the sidewalk with a cat walking by
O tikvanima još jednom
Ako si lud, daj Tikvanu vlast – videli smo i to! – više puta. Pošalji Tikvana u skupštinu – videli smo i to! – Tikvan će odmah pronaći drugog Tikvana, drugi začas trećeg, pa kad se uhvate u kolo, sve Tikvan do Tikvana, sa kolovodjom, Tikvanom takodje, ode ceo narod u tri … provalije. Tako mu i treba kad je birao Tikvane.
an older man looking at the camera with a serious look on his face and shoulders
O MIHIZU
O MIHIZU
izaberi svoju knjigu Men, Pilot, Mens Sunglasses, Round Sunglass Men, Round Sunglasses
YouTube
izaberi svoju knjigu
a man in a tuxedo holding an accordion
YouTube
UČITELJ-prva epizoda