There’s more to see...
Come take a look at what else is here!
Visit Site
  • Beth Russell

    Olafur Eliasson double helix satircase in Munich

  • Petite Inspiration

    Umschreibung, Munich The sleek steel of this 30-foot-tall double-helix staircase pops against the backdrop of an orange-and-glass vertical office tower. Located in the courtyard of the global accounting firm KPMG Deutsche Treuhand-Gesellschaft since 2004,Umschreibung (or “rewriting” in German) is the creation of the Danish artist Olafur Eliasson. The staircase doesn’t actually lead anywhere and isn’t open to the public to climb... Stairways That Wow - Slate Magazine

  • Emilie Ko

    Crazy staircase at the KPMG Building in Munich, Germany - Designed by Danish artist Olafur Eliasson, this German staircase is called the "Umschreibung", which translates to Rewriting. Built in 2004, it is located outside the global accounting firm KPMG's courtyard in Munich.

  • Cindy Watson

    Outdoor stairs, Umschreibung, Munich

Related Pins

This artistic staircase designed by Olafur Eliasson is called Umschreibung (Rewriting), and was completed in 2004. It's in the courtyard of the global accounting firm KPMG in Munich.

KPMG Building Munich - "Umschreibung" 3/5 by yushimoto

It looks like any old roller coaster, with curves and heart-stopping loops. But instead of zooming by, people are walking—on inclines fitted with steps. This creation in Germany’s Rhine Valley is an interactive sculpture, but it’s also one of the world’s most unique staircases.

Staircase has an almost organic quality to it

Fibonacci's Dream This spiral staircase called "Wendelstein" is made of sandstone and part of Castle Hartenfels in Torgau / Saxony

Palm Beach House / Vaughn McQuarrie

Gorgeous Foyer and Staircase ~ Interior Design by delfipz

Inspirational Patterns that can be interpreted by #SICIS The Art Mosaic Factory and be created into a custom #mosaic

Inspiring photography. Each stair is lit from every angle, the stairs appear to be inside out, going up, and going down all at once. The color of the stairwell fades from a pigmented black to a soft blue. The photo's concept is simple, but the details make the image really striking.