Pinterest • The world’s catalog of ideas

Explore Stem Nu, En Stem, and more!

Stem nu op WSPA bij de NRC Charity Awards! Als we winnen wordt onze advertentie groot in de krant geplaatst en kunnen we nog meer mensen bewust maken van het leed achter olifantenritjes en -shows. Help mee, repin en stem op WSPA. Alvast bedankt!

Het regeerakkoord van PvdA en VVD bevat een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen. WSPA Nederland pleit al jaren voor een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen en is sinds 2008 een van de steunpilaren Wilde Dieren de Tent uit. Goed nieuws voor veel olifanten, tijgers, kamelen en andere circusdieren.

GOED NIEUWS: Het Europees Parlement stemde met een overweldigende meerderheid voor een verbod op het afsnijden van haaienvinnen en het teruggooien van de dieren in zee, waar ze sterven.

Olifanten zijn wilde dieren, en de toenemende vraag vanuit de toeristenindustrie leidt er toe dat er steeds meer olifanten op jonge leeftijd worden ontvoerd en vaak met bruut geweld getemd. Reden genoeg voor SNP om olifantenritjes geheel uit haar aanbod te schrappen evenals alle andere excursies waarbij wilde dieren uit hun natuurlijke omgeving worden gehaald en getraind om kunstjes te vertonen. www.snp.nl

Een olifant gefotografeerd vanuit een ecodrone, Republiek Congo. WNF voorziet rangers van opsporingsapparatuur zoals de eco-drone, een onbemand vliegtuigje dat we over beschermde gebieden kunnen laten vliegen om stropers op te sporen. Investeer mee op de website van OnePlanetCrowd en steun de strijd tegen de stropers. Als dank plaatsen we jouw foto op een echte eco-drone!

Geweldig nieuws! Na 17 jaar campagne voeren heeft de Indiaase overheid nu samen met WSPA een vergaand plan opgesteld voor het beschermen van haar beren. Deze prachtige dieren zullen nu niet meer worden gebruikt als ‘entertainment’.

WSPA ondersteunt de Londense Wildlife Crime Unit om de handel in illegale producten van wilde dieren te stoppen. Wil je ons helpen in deze strijd? Repin deze foto dan op je eigen board.

De Aziatische olifanten is een bedreigde diersoort. Er lopen er nog maar heel weinig van rond, zeker in het wild. Een extra reden om zuinig te zijn op deze mooie dieren!

Het is vandaag Wereld Proefdieren dag, een goed moment om even stil te staan bij het lot van miljoenen dieren die worden gebruikt als proefdier. WSPA is tegen alle experimenten en procedures die dieren onnodig leed berokkenen. Repin om het bewustzijn te vergroten.