Pinterest • The world’s catalog of ideas

Explore Which Is, Levert, and more!

Ifølge tallene som Oslo politidistrikt legger frem i dag har antall anmeldelser for vold økt med 11 prosent. Dette dekker både fysisk vold og trusler. Politimesteren innrømmet likevel at det var tyveriene som er den største utfordringen. Hele 55 000 anmeldelser ble levert inn.

Her signerer partene avtalene om oppgradering og kjøp av nye CV90 panservogner. Foran fra venstre: Eirik Lie (Kongsberg Defence & Aerospace), kontreadmiral Morten Jacobsen (nestkommanderende i Forsvarets logistikkorganisasjon - FLO), Tommy Gustafsson-Rask (BAE Systems Hägglund) og John Laugrud (Forsvarsdepartementet - FD). Bak fra venstre: Carl von der Esch (statssekretær svensk FD), generalmajor Per Sverre Opedal (generalinspektør for Hæren - GIH) og statssekretær Roger Ingebrigtsen, FD…

– Jeg blir ofte spurt hva jeg ville gjort hvis jeg ikke var konge. Da svarer jeg veldig ofte at siden det er offiser jeg har utdannet meg som, så er det nok det jeg hadde blitt. For første gang på mange år har Gardens leiravis Gardisten fått audiens hos kongen. I et høytidelig intervju på kongens kontor på Slottet, forteller kongen om sitt forhold til Forsvaret.

KRITISK: Da konstituert PST-sjef Per Berg la fram en ugradert versjon av PSTs evalueringsrapport om 22. juli, var kritisk byttet ut med anstrengt. REUTERS/Fredrik Varfjell/Scanpix

Vil utvide Beredskapstroppen betydelig (Foto: Torunn Brånå) Oslos nye politimester Hans Sverre Sjøvold (55) mener Beredskapstroppen må tilpasse seg fremtidens trusselbilde. Nå vil han utvide troppen betydelig for å øke både beredskapen og tilgjengeligheten.

Ole B. Sæverud er på plass i politimesterstolen i Tromsø. Planen var at fylkets nye politimester skulle tiltre til høsten, på grunn av oppsigelsestiden med hans tidligere arbeidsgiver. Men allerede nå er Ole B. Sæverud på plass i politimesterstolen. – Det er fornuftig å tiltre nå, så jeg kommer i gang. Det skjer mye fra august og utover, så da er det greit å få ordnet en del praktiske ting nå.

Kristin Lund, Generalinspektør for Heimevernet, slår tilbake mot kritikk: HV trener mer og bedre.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen og Air Marshal Andy Pulford fra Royal Air Force. (Foto: Forsvarsdep) - Storbritannia er en av våre viktigste allierte, sier statssekretær Ingebrigtsen. – Vi har et nært samarbeid med britene og vi treffes ofte. Denne gangen har vi drøftet et utvidet samarbeid der vi skal øve og trene med ulike kapasiteter.

Anders Melheim, leder for det norske kampflyprogrammet tok i dag imot sin italienske kollega, programdirektør og kontreadmiral Francesco Covella i Forsvarsdepartementet i Oslo. F-35 utvikles, bygges og kjøpes gjennom et partnerskap av ni nasjoner, hvor både Norge og Italia er medlemmer. Partnerne samles jevnlig til felles møter, men de møtes også ofte i andre sammenhenger for å diskutere programmet og utviklingen av F-35.

US Secretary of State Hillary Rodham Clinton didn’t spare her praise for Norway or downplay the close relations between the US and Norway during her remarks at a government luncheon held in her honor in Oslo on Friday. Her thank-you speech to her Norwegian hosts could only be described as positively glowing. #li