More from this board

Klasičan pečeni čiz kejk

MEZZE

Vikend meni #63

Predjela i drugi slani Mezzetluci: Kašičice sa sirom, kruškama & medom, Sveže ostrige sa minjonet sosom, Brioši punjeni pečurkama, Bruskete sa šunkom, paprikom & kamemberom, Posne slane rolnice, Kuglice od kozijeg sira sa začinskim biljem, Aromatični puteri na 4 načina, Bakine pletenice i Praline od kukuruznog brašna punjene ljutom kobasicom. mezze.rs/... str. 12-31.

Čokoladni puding od starog hleba

Kuglice od kozijeg sira sa začinskim biljem

Ćufte od povrća

Vikend meni #60

Vikend meni #61

mezze.rs/april-2015/

Nova tema za recept čitaoca! mezze.rs/...

Hladna čorba od jogurta

Vikend meni #43

Sačuvajte sezonu u aromatičnom likeru od Viljamovki! mezze.rs/... str. 68-70.

Kombinacija meksičke i kuhinje karakteristične za američku državu Teksas izrodila je čuveni Tex-Mex. Osam recepata u aktuelnom broju mezze.rs/... na stranama 50-67.

Kako da na novi, ukusniji i uzbudljiviji način iskoristite ostatke starog hleba. U aktuelnom broju mezze.rs/... na stranama 92-105.

Ražani krekeri sa namazom od cvekle

Knedle sa šljivama

Panzanella

Salata sa prosom, šampinjonima i šargarepom

Jutra su lepša uz smuti! mezze.rs/... str. 97-105. Kombinacije: malina+mango, čokolada+banana, maline+kajsije+kokos mleko i kivi.

Dva skrivena kutka u Rimu i dva predivna autentična recepta iz trattorie ZOC: Njoke sa pečurkama i karijem u sosu od suvih vrganja i Kroketi od hleba i blitve. mezze.rs/... str. 60-73.

U jeku sezone, izuzetno lagane, tikvice su jedna od najboljih namirnica koju možete koristiti tokom leta. Od klasičnih pohovanih tikvica, do jednostavnih pasti i krem čorbica, možete ih kombinovati u gotovo bilo kom receptu. Mi vam donosimo tri ukusne i zanimljive ideje: Gratin sa tikvicama i sirom, Polpete od tikvica i Hlepčić sa tikvicama i maslinama. mezze.rs/... str. 28-32.

Grašak je mlad i u sezoni je. Naučite kako da ga uzgajate i iskoristite u 2 neobična recepta: Čorbi od graška i Namazu od graška i nane. U aktuelnom broju mezze.rs/... na stranama 20-27.

Volite li ovog zelenog debeljka? Ako još niste probali, leto je pravo vreme Ideje sa avokadom u aktuelnom broju mezze.rs/... na stranama 11-19.