Pinterest • The world’s catalog of ideas

An independent steel structure has been inserted on top of the existing brick factory building to create several double-height (7 metres) studio spaces; architecture: Haworth Tompkins Architects, photo: Philip Vile Malcolm Fraser Architects performed a similar trick when they adapted three derelict mews buildings and a Victorian lawyers office in Edinburgh into light and spacious open-plan offices by adding a series of new metal roofs. These provide improved light and ventilation.

Architonicfrom Architonic

Help the Aged: innovative adaptive reuse in architecture

Where a building has largely retained its structural integrity, the changes needed to alter or enhance its functionality may be relatively minimal. London-based architects Haworth Tompkins recently completed the conversion of a former factory building into a series of painting studios for students at the Royal College of Art. The existing brick building was retained, but its original pitched roof was replaced by a suitably industrial looking saw-toothed steel structure. The angle of the ridg...

Architonicfrom Architonic

Help the Aged: innovative adaptive reuse in architecture

The Waterhouse at South Bund By Neri Design and Research Office - The Waterhouse at South Bund designed by Neri Design and Research Office, is a unique boutique hotel that prides itself on its intimacy while offering guests the most contemporary, internationally oriented vision of design yet to grace the streets of Shanghai...

ArchDailyfrom ArchDaily

Refurbishment of the Offset Printing Factory / Origin Architect

Rebirth of the Offset Printing Factory - Cultural and Creative Park - Beijing, China - 2014 - Origin Architect

The two storeys that Project Orange have added to the roof of a redundant brick warehouse in Sheffield look like another building stacked on top. The upward extension replaces a pitched roof, creating three duplex studio offices within a powder-coated steel volume that both overlaps and bites through the original brick structure. A new restaurant and bar occupies the double-height warehouse space below, where it benefits from light through the original two-storey-high arched windows.

Plataforma Arquitecturafrom Plataforma Arquitectura

Museo de la Sal / Malcotti Roussey Architectes + Thierry Gheza

museo de la sal / Francia

Architonicfrom Architonic

Help the Aged: innovative adaptive reuse in architecture

Young Street Lane Offices by Malcolm Fraser Architects is located in a mews street in Edinburgh’s original New Town; photo: David Cemry

An Industrial Rebirth: The power plant of an abandoned asbestos factory is recycled into a clean-and-green office development.

Inhabitatfrom Inhabitat

Glass-Encased Malopolska Garden of Arts is a New Cultural Hub in Krakow, Poland

adaptive re-use theater - Google Search

ArchDailyfrom ArchDaily

Kunsthülle LPL / OSA

“Kunsthülle LPL” is a temporary installation for a major new venue for contemporary art in Liverpool. The rooftop structure is a playful and experimental space for lectures, performances and events. It appears to merge into the old factory, incorporating an existing staircase, the rooftop, and extending out over the public façade of the building.

Architonicfrom Architonic

Help the Aged: innovative adaptive reuse in architecture

The steel structure was lowered into place by a crane; architecture: Haworth Tompkins Architects, photo: Philip Vile

Architonicfrom Architonic

Help the Aged: innovative adaptive reuse in architecture

Dovecote Studio is a unique prefabricated music studio built within the remains of an old red brick Victorian pigeon house. by Haworth Tompkins

Vietnam Pavilion at @Expo2015Milano , #Milano designed by Vo Trong Nghia Architects #pavilion #expo2015 #expo #exhibition #design #architecture

Architonicfrom Architonic

Help the Aged: innovative adaptive reuse in architecture

Small Studio / Svendborg Architects, Denmark. #architecture allgoodthings #danish spotted by @missdesignsays

ArchDailyfrom ArchDaily

Shoreham Street / Project Orange

Old is New Again: Shoreham Street, Sheffield, UK

Architonicfrom Architonic

Help the Aged: innovative adaptive reuse in architecture

The Waterhouse Boutique at South Bund | Shanghai, China | Neri & Hu Design and Research Office | photo by Pedro Pegenaute

coyoacan-corporate-campus-by-dlc_architects-01 « Landscape Architecture Works | Landezine

The Gold Coast Paper warehouse was built in the 1950s and served the Austin, Texas, area for a number of years. Lake|Flato Architects was commissioned to develop and realize the adaptive reuse of the old warehouse. The firm focuses their work on six principles: land, light, craft, community, spaces between, sustainability. It is now the permanent home for the LIVESTRONG offices in East Austin, Texas.