Explore these ideas and more!

Site om spelling te oefenen; gratis account voor de hele klas

Hebbes, een spannend spelletje om de klanktekenkoppeling te oefenen! Zie voor de spelregels: www.dyadon.nl!

Spelling oefenen - 50 leuke manieren

Spelling

kennismakingsgesprekken met ouders

Posters voor de klas

Leuk om de maaltafels in te oefenen. De leerlingen trekken om de beurt een kaartje uit de kom. Juist antwoord: de leerlingen bedekken de uitkomst met een schijfje en houden het kaartje bij. Fout antwoord: de leerlingen leggen het kaartje opnieuw in de kom. De leerlingen proberen zoveel mogelijk vier op een rij te maken. Per keer dat er vier op een rij gemaakt wordt, krijgen de leerlingen een punt. Kan individueel of in groep gespeeld worden.

Spelling: de spellingregels van het Nederlands

www.basisschoolmateriaal.nl Neem even de tijd want er staan maar liefst twintigduizend kopieerbladen op deze website, direct klaar voor gebruik. Met name voor spelling en rekenen. De concentratie-oefeningen verdienen beslist uw aandacht. Bekijk de magische driehoeken, het nieuwe rekenmateriaal voor groep vier

Cooperatief leren

de beste spreuk die in mijn klas hangt

Leuk idee om de woorden van de week extra te oefenen op een creatieve en leuke manier.

Interessant artikel om je spellingsniveau van de kinderen op school te verhogen

8 tussendoorspelletjes voor taal

STUDIEKAARTJES Leerlingen toetsen laten leren met behulp van studiekaartjes. Geef leerlingen een samenvatting van een hoofdstuk, (bijvoorbeeld aardrijkskunde) mee naar huis om te leren. Thuis moeten ze 10 vragen bedenken over de tekst en die moeten ze op een kaartje schrijven. Het antwoord, dat in de tekst staat, schrijven ze op de achterkant. De kaartjes nemen ze weer mee naar school. Op school stellen ze elkaar de vragen over de tekst.

10 tips voor een goede instructie

Spring!

Leuke spelletjes om de woordjes van spelling te oefenen

Spellingdroedel: leuke manier om extra moeilijke woorden te oefenen.

Goedemorgen!

Dit is een spel gemaakt om in het 1ste leerjaar de geleerde woorden in te oefenen. De leerlingen moeten de woorden lezen, begrijpen en op de juiste afbeelding vastspelden.