Explore these ideas and more!

De coole kikker. Geweldig plan voor de groepsvorming.

Voor de ster van de klas!

de b van boot

Identificeren van bladvormen. Download de gratis kaarten

De artiest van de week is......!!!

Pictionary in tweetallen met de eerder aangeleerde woorden. In de enveloppen aan de waslijn zitten de woordkaartjes, een envelop van de lijn pakken, tekenen wat er op het kaartje staat. Geraden? Nieuwe envelop van de waslijn halen, de oude terug hangen voor de anderen en tekenen maar!

Dit spel kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt je laten inspireren door de kaarten van de kikker. Je kunt de kinderen laten discussiëren. De lor. leest telkens de stelling voor en laat de lln. reageren. Op het einde worden de antwoorden voorgelezen en kunnen de lln. kiezen wat het best past bij die situatie. De lln. kunnen elkaar ook overtuigen.

voor de groep

De 13-delige serie 'De Gouden Eeuw' is gemaakt door NTR/VPRO. In deze serie gaat presentator Hans Goedkoop op zoek naar het historische én actuele verhaal van de meest welvarende eeuw uit de Nederlandse geschiedenis. De makers van de serie willen in de afleveringen een link leggen tussen het heden en de Gouden Eeuw. Ook leuk voor kinderen.

Leuk voor op de deur.

Voor de invaller!

Voor de leraarskamer

Règles de vie de la classe et de l'école

Print PDFOp pinterest kwam ik de problem solving wheel tegen met de vraag erbij: wie wil deze vertalen? Helaas is voor mij de bron onbekend, maar hier is wel de nederlandse vertaling: Deze poster staat leuk in de klas, maar heeft wel een duidelijke instructie bij de start van het schooljaar. Laat de … … Lees verder →

Voor de eerste schooldag: iedereen vult de boom aan met zijn duimafdruk en de leerkracht hangt de boom in een mooi lijstje op een duidelijk zichtbare plek, om te herinneren dat we allemaal vrienden zijn en samen een geheel vormen.

Tip voor de kids. Hoe beklim jij de scheidingsberg? #scheiden

Klassenbouwers Hele tekst 'obstakels': Een leerling staat op de gang. De rest vd lln maken een route met obstakels door de klas. Ze spreken geluiden af (voor 'naar links', 'naar rechts', 'bukken' en 'stap omhoog'. De leerling op de gang wordt geblinddoekt en moet dmv de geluiden de route in de klas af lopen. Niet praten en aanraken etc. 'Blind lopen': De lln staan in een kring. 1 (of 2) lln staan in het midden van de kring. Met de ogen dicht gaan ze rondlopen (alleen in rechte lijnen). De kr...

Presenteer de boeken met de voorkant naar voren, dan zien de kinderen beter waar ze uit kunnen kiezen!

voor de groep

Lesafsluiting. Hebben de leerlingen het echt begrepen aan het eind van de les? Zo kun je vroegtijdig signaleren. Dit bewijs kan ook mee naar huis om de ouders te betrekken in de leerdoelen van de leerling.

de rekenkast