Discover and save creative ideas

  More to explore:

  Html

  De coole kikker. Geweldig plan voor de groepsvorming.

  3y
  People also love

  De Coole Kikker

  de b van boot

  De 4 G's

  De artiest van de week is......!!!

  Identificeren van bladvormen. Download de gratis kaarten

  Pictionary in tweetallen met de eerder aangeleerde woorden. In de enveloppen aan de waslijn zitten de woordkaartjes, een envelop van de lijn pakken, tekenen wat er op het kaartje staat. Geraden? Nieuwe envelop van de waslijn halen, de oude terug hangen voor de anderen en tekenen maar!

  Print PDFOp pinterest kwam ik de problem solving wheel tegen met de vraag erbij: wie wil deze vertalen? Helaas is voor mij de bron onbekend, maar hier is wel de nederlandse vertaling: Deze poster staat leuk in de klas, maar heeft wel een duidelijke instructie bij de start van het schooljaar. Laat de … … Lees verder →

  voor de groep

  Voor de invaller!

  Règles de vie de la classe et de l'école

  Voor de eerste schooldag: iedereen vult de boom aan met zijn duimafdruk en de leerkracht hangt de boom in een mooi lijstje op een duidelijk zichtbare plek, om te herinneren dat we allemaal vrienden zijn en samen een geheel vormen.

  Dit spel kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt je laten inspireren door de kaarten van de kikker. Je kunt de kinderen laten discussiëren. De lor. leest telkens de stelling voor en laat de lln. reageren. Op het einde worden de antwoorden voorgelezen en kunnen de lln. kiezen wat het best past bij die situatie. De lln. kunnen elkaar ook overtuigen.

  Klassenbouwers Hele tekst 'obstakels': Een leerling staat op de gang. De rest vd lln maken een route met obstakels door de klas. Ze spreken geluiden af (voor 'naar links', 'naar rechts', 'bukken' en 'stap omhoog'. De leerling op de gang wordt geblinddoekt en moet dmv de geluiden de route in de klas af lopen. Niet praten en aanraken etc. 'Blind lopen': De lln staan in een kring. 1 (of 2) lln staan in het midden van de kring. Met de ogen dicht gaan ze rondlopen (alleen in rechte lijnen). De kr...

  In de put - uit de put Geschikt voor groep : 3 t/m 8

  voor de groep

  Tip voor de kids. Hoe beklim jij de scheidingsberg? #scheiden

  Poster voor in de klas

  Jules (of PomPom) op de deur, met foto's van de juf en de kleuters in de ballonnen #kleuterjufzijnisfijn

  Dagritme kaarten voor in de klas.