Pinterest • The world’s catalog of ideas

Explore Dat Erin, Van Menetti, and more!

Map juf Ineke: de kinderen tekenen Pinokkio die liegt. Zijn houten neus wordt dus lang d.m.v. een ijsstokje dat erin gestoken wordt.

Wanneer een nieuwe letter wordt aangeboden, worden voorwerpen in de klas gezocht waar deze letter in voorkomt. Een rekenrek of een kikker bij de letter r past echter niet in de lettermuur. We beginnen daarom steeds in het letterhuis. Gedurende de week maken de kinderen tekeningen van woorden met een r en verhuizen de kaartjes naar de lettermuur. Het huisje (Xenos) heb ik geschilderd en versierd met rood-met-witte-stippen-papier, pompom-lint en roosjes.

Fun For First: maps, I like beginning with me on the map and then using the Three Little Pigs story to make a map.

Story map (in this case The 3 Bears): on a long piece of paper draw a path down the middle; write "once upon a time" at one end and "the end" at the other; draw simple pictures along the path for the kids to color and to aid in retelling the story; more can be added by the kids. In this case, draw the 3 bears, the woods, Goldilocks, 3 bowls, 3 chairs, 3 beds, and the woods again.

lettersoep:ook héél goed te maken met de inhoud van een ( oude) letterdoos. milieuverrijking in de poppenkamer

Bouw-idee. Geef de kinderen een paddenstoelhoed en laat ze zelf het huisje eronder bouwen. Leuk als coöperatief werk.

Het grote Pietenhuis. Iedere leerling heeft de inhoud van een kamer getekend, met elkaar wordt het een leuk groepswerk

Een aantal jaren geleden had ik een leerling in de klas die moeite had met het leren schrijven in groep 3. Vooral de lusletters waren voor deze leerling lastig om onder de knie te krijgen. Een ambulant begeleider gaf mij toen de tip gebruik te maken van het schrijfhuis. Het schrijfhuis is een manier om …

Mapping Weird Stufffrom Mapping Weird Stuff

Mapping Taste & Tastescapes

Pasta map of Italy

De app De app bestaat uit 26 voorleesverhalen over letters met daarnaast 26 zoekplaten waarin aanklikbare letters verstopt zitten. Boven de verhalen staan de letters die bij het verhaal horen. Daarbij zie je dan steeds de kleine letter en de hoofdletter. In de verhalen komen de letters van het verhaal nadrukkelijk naar voren. Zo lees je in Haast dat Joep een hark en een hengel wil kopen.

Pinokkio: schrijfpatronen bij woordje neus. De kinderen kunnen de kleurplaat kleuren en bij de neus een klein stukje inknippen en een ijslolliestokje er door heen steken. Zo kan de neus van Pinokkio groeien.

Voor de eerste schooldag: iedereen vult de boom aan met zijn duimafdruk en de leerkracht hangt de boom in een mooi lijstje op een duidelijk zichtbare plek, om te herinneren dat we allemaal vrienden zijn en samen een geheel vormen.

Teachers Pay Teachersfrom Teachers Pay Teachers

The Ultimate Writing Pack

Een ansichtkaart, waar de kinderen op kunnen schrijven én tekenen