Explore these ideas and more!

Map juf Ineke: de kinderen tekenen Pinokkio die liegt. Zijn houten neus wordt dus lang d.m.v. een ijsstokje dat erin gestoken wordt.

Tekenen en zo: De spin Sebastiaan

* Clown: Tekenen-kleuren-knippen-plakken en als laatste een ballon als neus!

Rekenen: Alle kinderen mogen 1 takje zoeken/meenemen. Wie zou het langste takje hebben? Hoe kunnen we dat te weten komen? Wie heeft het kortste takje? Leg met de kinderen een rij van lang naar kort. Elk kind mag om de beurt zijn takje in de rij leggen. Liggen de takjes goed op volgorde? Hoeveel takjes zijn er? Welke zijn ongeveer even groot? Welke takjes zijn dik? Welke takjes zijn dun? Welk takje zou Hans kunnen gebruiken om de heks te laten voelen? Waarom juist dat takje? etc.

riddertijd. Ook leuk met een foto van de maker achter de helm

Project middeleeuwen, leuke aankleding voor de klas/school! Maak 'kettingen' met papieren ringen die je aan elkaar verbindt. Kunnen de kinderen mooi bij helpen!

Dit zijn de drie huizen van de drie kleine biggetjes: het huis van stro, de stokken huis en de stenen huis kleurplaat

Tellen: evenveel bolletjes op de paddenstoel tekenen

De wolf en de zeven geitjes - Lekturamas Luister Sprookjes - YouTube

Lesideeën bij de sprookjes Roodkapje, Hans en Grietje en Sneeuwwitje, gebundeld in een bijna 200 pagina's tellend pakket. Reken- en taalactiviteiten, ideeën voor een spelles, ideeën voor de hoeken, knutsels en allerlei leuke extra's, zoals een Sneeuwwitjetocht door de wijk en kaartjes met diamanten om het tellen en de getalsymbolen te oefenen. Kortom, een zeer compleet pakket waar je zo een aantal weken mee aan de slag kunt. Door: juf Els en juf Anke

Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde

Actueel | Juf Marije

Koekeloere: Er was eens...: een sprookje. maar ook koekeloere: assepier

- Juf Joyce

Meditatie oefening voor kinderen Het verhaal van de boom

De allereerst film die ik in een echte bioscoop heb gezien was de Disney tekenfilm 'Het lelijke jonge eendje', een sprookje van H.C. Andersen. Het was op een middag in een bioscoop in Groningen, waar we op vakantie waren. Er zat niemand in de zaal en mijn zusje en ik wilden persé op de allereerste rij zitten, zodat we het goed konden zien... En gelukkig was er een schone zakdoek, want het was héél zielig.

Alguna vez jugaisteis a hacer de espejo de otra persona? Nos ha encantado este marco grande de madera, que facilita e inspira al juego del espejo.

allemaal soorten bruggen van ijsstokjes

De zandtovenaar,hoeken bij thema thema kunst voor kleuters 1, kleuteridee.nl .

Graphisme sur chapeau de clown réalisé par Axelle et Lison