Pinterest • The world’s catalog of images

Explore Russian Food, Russian Treats, and more!

from MiGusto.mk - Мој живот. Мојот вкус!

Хачапури

Хачапурите припаѓаат на грузиската национална кујна, многу се популарни не само во Грузија туку и пошироко, веројатно затоа што се навистина многу вкусни. Самиот збор,  хачапути е составен од два з…

from Еда.ру

Мегрельские хачапури

Мука пшеничная, Молоко 3,2%-ное, Дрожжи сухие, Масло сливочное, Сахар, Масло растительное, Соль крупная, Сыр сулугуни, Сыр имеретинский, Яйцо куриное, Сметана, Яйцо куриное деревенское

from Еда.ру

Мегрельские хачапури