Pinterest • The world’s catalog of ideas

Explore these ideas and more!

Het lijkt zomaar een mooie schuur te zijn maar het huisvest de installatie Zihlenfeldlöchlivan de kunstenaar Werner Wetz. Het omhulsel van Blum & Grossenbacher is zover ik kan zien interessanter dan de kunst.

Een opvallende uitbouw tegen een 19e eeuwse woning in Londen. Alison Brooks Architectsheeft de uitbouw van het Lens House ontworpenals een reeks van grote ingelijste openingen die met elkaar verbonden zijn door grote trapeziumvormige vlakken. De openingen brngen gedurende de dag het licht binnen trekken de tuin in het huis en het bepaalt het uitzicht op een monumentale boom.

Een opvallende renovatie van een woning in het Italiaanse stadje Altamura. Het in Amsterdam gevestigde GG-loop liet zich inspireren door een album van King Crimson en kwam met spannende organische vormen. Dat is lang gelden dat ik naar dat album heb geluisterd. Een mooie reden om het weer eens op te zetten! Het huis heeft zowel aan de binnen- als buitenkant een nieuw jasje gekregen. Aan de buitenkant valt direct de rode kleur en de geometrische vormen op. Garziano noemt dit deel van het…

Intrigerende gesloten gevel van het technische gebouw en parkeergarage bij het Belgacom-complex in Gent. Of het nou mooi of lelijk is verschillen de meningen nogal. Onaangenaam fotogeniek zou je het kunnen noemen. Het blok wordt in de Gentse volksmond ook wel de Bunker genoemd. Het gehele complex is ooit verkozen tot lelijkste gebouw van Gent en gaat binnenkort op de schop.

Deconstructief spelen met het perspectief bij het paviljoen New Horizon van Atelier 37.2. Door de plaatsing van de ramen verdwijnt de horizon waardoor je het landschap rond het Deense Aarhus beleeft als twee steeds veranderendemonochromatische Rothko schilderijen.

In 1920 schreef de minister van Waterstaat een besloten prijsvraag uit voor een nieuw gebouw voor de Tweede Kamer. Uitgenodigd om een ontwerp te maken werden K.P.C. de Bazel H.P. Berlage Ed. Cuypers J. Limburg en J. Stuyt alsmede Rijksbouwmeester D.E.C. Knuttel die echter vervangen werd door zijn assistenten Bremer en Prent. De minister besloot uiteindelijk de plannen voor nieuwbouw niet door te laten gaan en genoegen te nemen met een ingrijpende verbouwing die werd uitgevoerd door J.H…

Of graffiti nou kunst is blijft soms de vraag. Julien de Casabianca brengt met het Outings Project een twist aan die discussie door figuren uit bekende kunstwerken op de muren te plaatsen in de steden waar het betreffende kunstwerk hangt. Het brengt in ieder geval Kunst (met de grote K) naar de gewone (met de kleine g) man op straat. Outings Project is a two time act : street art collage ephemeral by nature. He photography museum paintings and paste it in streets in the same city than the…

Het Halo-paviljoen inzending van de Zweedse universiteit Chalmers voor de Solar Decathlon 2013 in het Chinese Datong.

Een wonderlijk huis van Suppose Design Office in Fukuoka. Het is aan een meer gelegen maar toch blokkeert het enorme zadeldak het panorama. Met een kier tussen buitenmuren en dak wordt het uitzicht geregisseerd. Photos Toshiyuki Yano.

Souvenir d'un Futur van Laurent Kronental. De vormgeving de naoorlogse urbanisatie van Parijs. Meer te zien bij LOeil de la Photographie.