More to explore:

Vans

Visit site

Related Pins

"Gezicht bij het binnenkomen van Den Haag," Jan van Vianen, 1697. Ter orientatie: de gracht in het midden is het Spui, links een stukje Bierkade en de Singelgracht, rechts het Huis van de Zweedse Gezant (afgebroken). In de verte, links van het midden de Nieuwe Kerk en in het midden de Hofkapel (afgebroken).

oude schoolplaten, zo leuk om terug te zien. Ik heb er nu nog een puzzel van.

Oude schoolplaat van rond de eeuwwisseling met eekhoorn, boommarter, egel, ringslang, vliegenzwam en witte koraalzwam

Het zogenaamde Willem de Zwijgerhuis, hoofdkwartier van de NSB aan de Zeestraat.

Johannes Christiaan Karel Klinkenberg, 1842-1924. Spui richting de Haagse Trekvaart. Het Spui was voor Den Haag een belangrijke waterweg en stamt vermoedelijk uit 1345. Het Spui zorgde voor de afwatering van de omgrachting van het Grafelijk Hof (nu Binnenhof). Tussen 1861 en 1904 is het Spui gedempt. Dit schilderij is uit 1900 en laat het deel zien dat voor de Nieuwe Kerk langs liep.

Den Haag. Het OLVEH-gebouw van architect Jan Wils op de hoek van de Kortenaerkade en Anna Paulownastraat . Gebouwd in 1932 en in 1969 gesloopt.

Cornelis Jetses Verzameling. De boeken van diverse uitgevers met illustratie's van Cornelis Jetses. Tekenaar van o.a. Ot en Sien en de schoolplaten met Aap Noot Mies

ONDERWIJSGESCHIEDENIS - de ontwikkeling van het zaakvakonderwijs

Hierboven zie je een goede beschrijving van hoe de mensen in de prehistorie leefden. Je ziet de tenten waarin ze woonden. Het is maar een klein dorpje meestal aan water. De mannen waren bezig met het zware werk zoals: Boten maken, wapens maken, trainen en vechten. De vrouwen zijn meer van het beleide werk zoals: koken, kleden maken en kleding maken. Het leven was vrij eentonig zoals je ziet.

W.G. van de Hulst ik heb hem nog in mijn bezit.

Cornelis Jetses Verzameling. De boeken van diverse uitgevers met illustratie's van Cornelis Jetses. Tekenaar van o.a. Ot en Sien en de schoolplaten met Aap Noot Mies