Discover and save creative ideas

    Kilden Performing Arts Centre in Kristiansand, Norway by ALA Architects

    3y Saved to Architecture
    • Claudio Zeiger

      *modern architecture, facades, textures* - Kilden performing arts centre in Kristiansand, Norway by ALA Architects

    • luke robus

      Note* Secondary lighting Kilden Performing Arts Centre in Kristiansand, Norway by ALA Architects

    • kelly glendinning

      Vertical pieces of folded metal in the Kilden Performing Arts Centre Norway. By ALA Architects.

    • Alison Selby

      Kilden Performing Arts Centre in Kristiansand, Norway by ALA Architects #architecture #facade

    • dEc design E casa

      Kilden performing arts centre | ALA Architects http://decdesignecasa.blogspot.

    • Aok Yuen

      Kilden Performing Arts Center by ALA Architects

    People also love

    Kilden Performing Arts Centre by ALA Architects

    Interior Wall Candy Design

    The building is constructed from 13 Douglas Fir portal frames, clad externally with triangular, stainless-steel panels. Clad on the internal face with translucent glass reinforced plastic (GRP) sheeting to provide natural diffused light. Light that enters is diffracted and flares colourfully on the nodal points of the external cladding panels.

    tabanlioglu architects: sipopo congress center

    Spark Architects Perspective on Modern Architecture

    triangles and dots

    Detail of the Mobile Art Pavilion for Chanel by Zaha Hadid Architects. Photograph by Virgile Simon Bertrand.

    Yokohama Port Terminal by FOA, Japan

    Titanic Belfast by Todd Architects

    Bullring Shopping Centre - Birmingham - England – 2003, Architect - Benoy

    Edogawa Garage Club Renovation / Jun’ichi Ito Architect & Associates

    Lims Latrobe University Molecular Science Building By Lyons Architects


    O.A.S.E. Medical Library by HPP Architects

    Centre Pompidou-Metz (2010) Metz, France. Shigeru Ban Architects.

    Vegetative architecture / Architectural vegetation

    St Pauls Place in Sheffield by Allies and Morrison Architects

    Bloomberg pavilion by Akihisa Hirata, Japan

    Surface Architects won this commpetition to design the permanent home of the Film & Visual Research Center in the Birkbeck College .They transformed the basement, ground floor and the extension into a unique 80 seat cinema auditorium, surrounded by a media study suite, seminar rooms and offices. The beak-out spaces and stairway are an exuberant display of pure form and color.