Pinterest • The world’s catalog of ideas

Explore Van Shigeru, Shigeru Ban, and more!

De kleurencirkel met de primairen (geel, blauw en rood), de secundairen (oranje, violet, groen) en tertiairen (geeloranje, roodoranje, roodviolet, blauwviolet, blauwgroen, geelgroen). Alle kleuren recht tegenover elkaar in de cirkel zijn zgn. complementairen, deze versterken elkaar en geven harmonische kleurencombinaties.

Dit is Toegepaste kunst. Bij Toegepaste kunst is dat het gebruikersfunctie het belangrijst is, bijvoorbeeld een sieraad alleen dat met andere vormen.

Roosegaarde is betrokken bij New Dutch Digital Design, een kunstenaarscollectief dat de grenzen tussen de mens en cyberspace aftast. Een van zijn bekendste werken is Dune, een interactief korenveldlandschap dat uit honderden LED-lampen bestaat die reageren op aanraken en geluid.

De lijnen van het landschap lopen bijna gelijk met de natuurlijke lijnen van een gezicht (de bergen op ooghoogte e.d.), door de foto's in een bekende setting te plaatsen is het een heel andere foto geworden en het onverwachte, absurdistische aan de foto is heel leuk om te zien.