There’s more to see...
Sign up to see the rest of what's here!
Visit Site
Maria Antonella Zucchelli

Luca della Robbia "La Madonna del roseto" Terracottainvetriata Museo del Bargello Firenze

Related Pins

Luca della Robbia (1400 ca-1482) Madonna delle Cappuccine Museo del Bargello, Firenze

Luca della Robbia (1400 ca - 1482) Madonna della mela Museo del Bargello, Firenze

Luca della Robbia - Madonna col Bambino, detta di "Santa Maria Nuova", 1440 ca. Firenze Museo del Bargello.

Luca della Robbia - Madonna col Bambino, detta di "Santa Maria Nuova", 1440 ca. Firenze Museo del Bargello | Flickr : partage de photos !

Museo del Bargello ( Florence ). Ivory sculpture ( 13th century ) of Madonna and Child from France.

Claude Monet, 1885, Kliffen van Étretat doek 64,9 x 81,1 cm Blau en de zee. Impressionisme is een stroming waarbij licht, luchten, water, schepen, landschappen en vooral de zee zichtbaar is. Men ging reizen om de stad te ontvluchten en dor het impressionisme gaf de stadse kunstenaar het landschap weer. Zeegezichten zijn typisch Nederlandse schilderkunst. Jongkind was een voorbeeld voor Monet.

▶ De Apocalyps van AngersAngers. Het mooiste wandtapijt van de XIVe eeuw is ongetwijfeld de Apocalyps 1), bewaard in Angers 2). Deze monumentale serie is geweven in Parijs, dat niet alleen het belangrijkste produktiecentrum was, maar ook de eerste markt voor wandtapijten in Europa. De serie is uitgevoerd voor Lodewijk I van Anjou (1339-1384), broer van de Franse koning Karel V, door Nicolas Bataille.

Titiaan Portret van een man ( de Engelsman) ca. 1540-1545 doek 111 x 96,8 cm De grijsblauwe ogen van deze man vragen de aandacht. Voor Titiaan is dit schilderij vrij sober van kleurtonen. Daardoor komen de ogen nog sterker naar voren. De oude Grieken hadden de neiging mensen met lichte ogen te wantrouwen. Zij kwamen uit het Noorden en werden gezien als barbaren. Met deze man valt niet te spotten en hij is enigszins koel.

Donatello o Luca della Robbia - Madonna della Mela, 1400-1425 circa, terracotta, 90×64 cm. Museo Bardini, Firenze

Andrea della Robbia - Madonna in adorazione del Bambino con due cherubini

Girolamo o Luca della Robbia il giovane da Raffaello La bella Giardiniera (Louvre) - Madonna 1515 #TuscanyAgriturismoGiratola

della Robbia Workshop Adrea della Robbia