Pinterest • The world’s catalog of ideas

Explore Exhibit Mart, March 2013, and more!

Da li volite da grickate? Mi obožavamo, zato smo vam u aktuelnom broju pripremili naše omiljene grickalice. Recepte možete pronaći na str. 11-21. http://mezze.rs/exhibit/mart-2013/ * Grisini sa začinskim biljem, Hrskave leblebije, Integralni keks, Kapkejks sa ementalerom, Žu-žu sa kačkavaljem *

Sve što vas je ikada zanimalo o pečenju a niste imali koga da pitate: http://mezze.rs/novembar-2014/ na stranama 40-59. U nastavku čak 7 recepata sa svinjetinom: Rebarca sa sosom od aronije, Svinjsko pečenje sa kruškom i crvenim čajem, Svinjsko pečenje sa senfom i medom, Gulaš od svinjetine, Čili verde, Krmenadle sa belim lukom i ukiseljenom paprikom i svinjsko pečenje na froncle.

Domaće njoke na sasvim novi način! Sa prosom, od rikote i pržene, sa spanaćem. Što da ne, probajte i nešto drugačije, a jednako fino :) http://mezze.rs/april-2013/ Str. 64-72.

Recepte iz prethodnog broja možete preuzeti na našem sajtu: http://mezze.rs/recepti/ *Bagels *Kajzerice *Čorba sa heljdom *Lepinja sa kajmakom *Majmunski hleb *Pita sa kafom *Urmice *Pekmez od karamelisanih dunja *Vijetnamska kafa

Predjela i drugi slani Mezzetluci: Kašičice sa sirom, kruškama & medom, Sveže ostrige sa minjonet sosom, Brioši punjeni pečurkama, Bruskete sa šunkom, paprikom & kamemberom, Posne slane rolnice, Kuglice od kozijeg sira sa začinskim biljem, Aromatični puteri na 4 načina, Bakine pletenice i Praline od kukuruznog brašna punjene ljutom kobasicom. http://mezze.rs/decembar-2014/ str. 12-31.