Discover and save creative ideas
  More from this board

  A barackos buboréktorta receptje – Magyarország cukormentes tortája 2015

  Szegedi Paprika Festival

  Országtorta 2015 – A pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta receptje (fázisfotókkal) | ÉletszépítőkCountry Cake 2015 - The Pannonhalma apricot brandy caramel cake recipe

  Magyar Virtus Chili

  Világbajnok lett a Spirit of Attila nevű magyar csiliszósz az Egyesült Államok Louisiana államában rendezett, a világ legerősebb önteteit felsorakoztató The World Hot Sauce Awards elnevezésű világversenyen a harmadik legerősebb szószok (Hot sauce/Hot) kategóriájában.

  "A pörkölt a paprikától az, ami." Tévedés. A pörkölt nem a fűszerpaprikától az, ami, hanem attól, hogy a feldarabolt húst megpirítják zsiradékon. Az eredeti név, a pergelt is erre utal. Az eljárást egész Európában ismerték. Az már valóban magyar, és kifejezetten az alföldi gasztronómiához köthető sajátosság, hogy az ízesítéshez fűszerpaprikát használunk. Az is tévedés egyébként, hogy Amerikából nyugat-európai közvetítéssel kerültek hozzánk a különböző paprikafajták. A másik út Indiától veze

  Hungarian Things, Ľudia Známi Ľudia Náhodné, Hungary Hungary, Andrea Magyarország, Hungarian Flavored, Ľudia Náhodné Stretnutia, Hungary Bit, Hungarian Kitchen, Jellegzetes Magyar

  Keresztet rajzolnak a kenyérre, az ételre fogyasztás előtt. .. kutatók most azt állítják, hogy sikerült bizonyítaniuk kísérletileg a kereszt jelének csodás hatásait. A szakemberek szerint a hívők által alkalmazott mozdulat megtisztítja az ételt s a vizet a bakteriális tulajdonságoktól.

  egycsipet: Kossuth kifli

  Hungarian breakfast cake

  Tulipános Cipó Nyírő Tamás módra.

  Pécs, kemencés pékség

  Húsleves gazdagon, Gyógyító levesek, húsleves

  Assorted peppers at a market in Budapest

  One of the most special kinds of dessert wines is the ice wine, which is beloved among others of its high natural sugar content. Although it has centuries-old traditions abroad, in Hungary it is only produced in bigger quantities since the middle of the 90-s.

  Mangalica fesztivál 2015. február 6-8. Budapest, V. ker Szabadság tér A belépés ingyenes

  Some of the most beautiful and complex sweet wines of the world: #TokajiAszú selection from different producers

  Pozitivnap - A pozitív Híre k oldala - Szomolyai cseresznye, gönci barack, szentesi naspolya - mentsük meg az őshonos gyümölcsfákat!

  Pozitivnap - szentesi naspolya - mentsük meg az őshonos gyümölcsfákat!

  Szomolyai fekete cseresznye

  Dödölle A burgonyás alaphoz :500 g burgonya ,víz, só 250 g búzaliszt (BL55).A zsíros részhez :1.5 közepes fej hagyma - vörös ,75 g zsír, só . A tálaláshoz tejföl (20%-os)

  Kalocsa aranya

  libanyakleves.