There’s more to see...
Come take a look at what else is here!
They used Pinterest to find new places to visit
Join Pinterest to discover all the things that inspire you.
Creating an account means you’re okay with Pinterest's Terms of Service and Privacy Policy.
50+
billion Pins
to explore
15
seconds to
sign up (free!)
Image
  • Juf Ineke

    Map juf Ineke: winter. De kinderen vouwen en knippen de auto van de helft van zestien vierkantjes. Plakken er wielen onder en de sneeuwschuiver ervoor. In de wagen wordt echt grof zout geplakt. Verder tekenen ze sneeuw met wasco.

Related Pins

Dit lied vinden ze geweldig in mijn groep 1 vooral wanneer het liedje sneller, sneller en nog sneller gaat.

Spellenpakket-winter-1 Springen met de pinguïns, letters in de kou, fijn een sneeuwpop maken, win ik het van jou? Dan een uiltje knappen, zoek de dieren op … en ga met je pinguïn, heel snel naar de top! Een prachtig, origineel winterpakket met tien spellen waarmee de kinderen spelenderwijs veel vaardigheden oefenen zoals: tellen, visueel geheugen, motoriek, kleur- en vormherkenning, begrippen en letters.

MAP: de kinderen maken eerst de vrachtwagen van blokjes en tekenen op de achtergrond de weg, verkeerslichten, verkeersborden enz.

thema: verkeer knutselideeën
Juf Ineke
thema: verkeer knutselideeën

Zoek de goede kleuren bij de sjaal van de pinguin, kleuteridee.nl, scarf color matching free printable

Sneeuw in de bouwhoek voor kleuters sleetje rijden van een helling, fiberfil op de grond en over alle bouwsels, kleuteridee.nl

Rijmen in de winter met kleuters 1b, thema winter, juf Petra van kleuteridee, free printable.

Welke kleur hoort de vis bovenaan in de reeks, kleuteridee.nl, thema Noorpool en Zuidpool, what color should the upper fish, free printable.

Rijmen in de winter met kleuters 2b, thema winter, juf Petra van kleuteridee, free printable.

Leg een lap fiberfile in de bouwhoek op de grond. Dan lijkt het of er sneeuw ligt. Leg verder nog meer kleine en grote stukken in de hoek.Verder nog wat knuffels (poolhaas, ijsbeer, pinguïn), een klein sleetje en warme handschoenen. Laat de kinderen bergen en hellingen bouwen van de blokken. Daaroverheen kunnen ze het fiberfile leggen. Een wit fleece deken kan ook gebruikt worden. Daarna kunnen ze de knuffels op het sleetje van de helling laten gaan.

In deze digibordles kunnen de kinderen spelletjes spelen rond het thema: sneeuwpoppen. Aan de orde komen de taalbegrippen: grootste - kleinste - meeste minste - dikste - dunste - eerste - tweede etc. De kinderen maken kennis met een thermometer: op welke thermometer is het het warmst, ze zoeken de andere helft van de sneeuwpop op. Ook is er een spel bij waar ze goed moeten kijken wat er ontbreekt bij de sneeuwpop en kunnen ze tellen hoeveel knoopjes op de buik van de sneeuwpop zit etc.

Maak de klok van papieren bordjes met wijzers en de hele uren

Thema: tijd
Juf Ria
Thema: tijd