Pinterest • The world’s catalog of ideas

Explore Oudutrechtse Herinneringen, 1957 Brand, and more!

Twijnstraat aan de Werf - De Rondpoort 1929. Diende voor de af- en aanvoer van goederen uit de schepen aan de Oudegracht

Foursquarefrom Foursquare

Globe Reisbureau

Gezicht op de Choorstraat te Utrecht vanaf de Lichte Gaard, uit het oosten, met op de voorgrond de Maartensbrug over de Oudegracht. Links het eerste huis aan de Lijnmarkt, rechts het hoekhuis aan de Zoutmarkt en op de achtergrond een gedeelte van de Buurkerk. Fotoreproductie gemaakt door P.T.A. Swillens naar een aquarel van J.P.C. Grolman uit 1899.

Foursquarefrom Foursquare

Volksbuurtmuseum Wijk C

Wijk C | Jaren 30 | De was schrobben (en drogen) voor je huis. Op de achtergrond de spits van de Monicakerk

Foursquarefrom Foursquare

W. Pijper ijzerwaren

Afbeelding van de gereconstrueerde voorgevel van het huis De Keyser aan de Oudegracht 120 te Utrecht, 1905 naar de situatie van eind 16de/begin 17de eeuw.

Binnenstad 1953 | Nabij Trans, was de smalle Korte Nieuwstraat een 'flessenhals' voor het elkaar passerende verkeer

De Oudegracht 1948: Een vrachtauto is bijna van de Jansbrug geraakt. Op de achtergrond (L) het Hoofdpostkantoor

Twitterfrom Twitter

Zo was Utrecht on

Janskerkhof 1937 | De Janskerk vanaf de Stammetsbrug over de Drift

Kolenkit met eierkolen voor de kachel. De kolen kon je in draagbare jutte of papieren zakken kopen of werd eenmalig 'los'bezord. Deze kolen werden in de huizen opgeslagen in een kolenhok op de veranda of 'gewoon'op zolder.

Op maandag 13 augustus 2012 heeft burgemeester J.A. de Ruiter de brandweer van post Zevenaar in een nieuw jasje gestoken. De oude uitrukpakken van de brandweer waren - na een levensduur van ongeveer 7 jaar - aan vervanging toe. De pakken bieden persoonlijke bescherming aan de brandweermensen bij een brand en/of ongeval. Meer weten over het werk van de vrijwillige brandweer of lijkt het je wat om zelf het nieuwe pak te dragen? Bezoek dan www.zevenaar.nl/brandweerzevenaar of bel (0316) 595…

De 1e auto in Utrecht | Uit de krant van 1896 | Gisteren passeerde op de Biltstraat een rijtuig zonder paarden