Pinterest • The world’s catalog of ideas

Explore Effe, Firetrucks, and more!

Foursquarefrom Foursquare

Twijnstraat Aan De Werf

Twijnstraat aan de Werf - De Rondpoort 1929. Diende voor de af- en aanvoer van goederen uit de schepen aan de Oudegracht

Foursquarefrom Foursquare

Globe Reisbureau

Gezicht op de Choorstraat te Utrecht vanaf de Lichte Gaard, uit het oosten, met op de voorgrond de Maartensbrug over de Oudegracht. Links het eerste huis aan de Lijnmarkt, rechts het hoekhuis aan de Zoutmarkt en op de achtergrond een gedeelte van de Buurkerk. Fotoreproductie gemaakt door P.T.A. Swillens naar een aquarel van J.P.C. Grolman uit 1899.

Foursquarefrom Foursquare

Volksbuurtmuseum Wijk C

Wijk C | Jaren 30 | De was schrobben (en drogen) voor je huis. Op de achtergrond de spits van de Monicakerk

Binnenstad 1953 | Nabij Trans, was de smalle Korte Nieuwstraat een 'flessenhals' voor het elkaar passerende verkeer

De Oudegracht 1948: Een vrachtauto is bijna van de Jansbrug geraakt. Op de achtergrond (L) het Hoofdpostkantoor

Twitterfrom Twitter

Zo was Utrecht on

Janskerkhof 1937 | De Janskerk vanaf de Stammetsbrug over de Drift

Kolenkit met eierkolen voor de kachel. De kolen kon je in draagbare jutte of papieren zakken kopen of werd eenmalig 'los'bezord. Deze kolen werden in de huizen opgeslagen in een kolenhok op de veranda of 'gewoon'op zolder.

Prent Baudartius met de belegering en de inname van de stad Eindhoven door de graaf van Mansfelt met het belegeringslied, waarin gesproken wordt over honger in de stad. Datering 24 april 1583

Water- en Vuurhuisje. - Water-en-vuur winkeltje in de Blindemansteeg (1907-1917) gezien vanaf de Reguliersdwarsstraat naar winkel De Morgenstond, Blindemansteeg 19, met een groepje vrouwen. Een bord boven de ingang maakt reclame voor poppenspeler A.A. van Hemert. Op de voorgrond links de zijgevel van Reguliersdwarsstraat 107. Bron: Beeldbank van het Stadsarchief Amsterdam.

De 1e auto in Utrecht | Uit de krant van 1896 | Gisteren passeerde op de Biltstraat een rijtuig zonder paarden