Pinterest • The world’s catalog of ideas

Explore Naast Van, Plek Van, and more!

Op de voorgrond de afgebroken panden aan de Mooienhofstraat, links de afbraak van de panden aan de Willemstraat. In het midden kijk je tegen de achterkant van meubelzaak van de fa. J.A. Schoo welke op de hoek van de Willemstraat en de Alsteedsestraat stond. Rechts naast van Schoo de panden welke afgebroken worden aan de Alsteedsestraat en rechts op de achtergrond de HBS in aanbouw. Anno 2015 staat op de plek van de HBS de Alfatoren.

De Kalenderstraat bestaat nog steeds echter dit deel is verdwenen. Foto genomen vanaf de Kalanderstraat in zuidelijke richting met rechts de Willemstraat, links de Alsteedsestraat. Het grote pand is meubelzaak van de fa. J.A. Schoo welke later verhuisde naar de Raadhuisstraat.

Vanaf hoek Beukingstraat en Berkenkamp/Alsteedsestraat kijken we hier in de Willemstraat. Rechts de Kalanderstraat en links het pand van FA van Schoo. Op de achtergrond de sigarenhandel Zaan op de hoek van de Klanderstraat, rechts Meijer man groente en fruit.

Dit is de Diezerstraat en het pand is "koffiehuis de Volksvriend". Op de voorgrond de afgebroken staat en huizen van de Mauritsstraat (Krim).

Gefotografeerd van de Diezerstraat kijkent in de Willemstraat. Links is de Zuiderhagen met het badhuis van van Heek. Huis rechts staat op de hoek van de Willemstraat / Oranjestraat.

Een foto vanuit de toren van het stadhuis. In het midden de fabriek van Menko aan de Brinkstraat. Op de voorgrond de Zuiderhagen en de Willemstraat, hier ligt nu het van Heekplein. Daar waar de fabriek van Menko staat, staat nu de Kalanderij.

Oranjestraat vanaf de Lindelaan, op de achtergrond het huidige stadhuis in aanbouw. In het midden de straat rechtsaf is de Nassaustraat welke van de Oranjestraat naar de Mooienhofstraat liep.

Dit is de Brinkstraat in noordelijke richting, links de Beukingstraat. Rechts achter is een deel van het pand van Menko aan de Brinkstraat. Dit deel van de Brinkstraat bestaat niet meer en is nu de Oldenzaalsestraat

Het kampioensteam van SC Enschede uit 1926 (De foto is genomen voor de houten hoofdtribune op het Van Heekpark).