Discover and save creative ideas
  Explore these ideas and more!

  Hoe kun je schrijfbewegingen leren met apps?

  Hoe integreer je apps en sociale media in je les?

  Uitleg begrip empathie. Heel leuk filmpje, word je vrolijk van.

  Hoe maak je een quiz in Kahoot. Uitlegfimpje

  Lastig om je werkstuk in Word te maken? Of weet je niet goed hoe je een PowerPoint-presentatie moet maken? Bekijk dan op de website van op-expeditie de filmpjes bij ‘minicursussen’ en je weet hoe het moet. De volgende minicursussen staan online: Vaardigheden Word Hoe begin je een werkstuk? Hoe maak je een tekst op? Hoe voeg …

  Aardrijkskunde website. Allerlei mogelijkheden om de landen, rivieren, bergketens, hoofdsteden, zeeën, etc. van Europa te oefenen. Verder ook de mogelijkheid om naar de Eurolanden of landen met een koningshuis te kijken.

  Dit is zeer leuk om te doen als je een 'white board' hebt. Je plaatst er een leerling voor op een stoel en de andere leerlingen schrijven er een positieve zin of woord rond die erbij past. Dan neem je een foto van de leerling. Dit doe je met elke leerling. Op die manier heeft iedereen een leuke foto met positieve dingen op over zichzelf. Dit is leuk voor lesjes sociale vaardigheden, maar kan ook als slot van het jaar gedaan worden, of op een ander moment.

  ▶ Spellied aai ooi oei eeuw ieuw - YouTube

  De tafelrap! - YouTube

  Doelgericht werken (Pameijer, 2009): Formuleren van lange en korte termijndoelen met betrekking tot werkhouding, leren en sociaal functioneren. Wij kunnen stil/ met liniaalstem werken gedurende een bepaalde tijd. Lukt dit tien keer mogen we extra buitenspelen/ kiezen bij de gym. Koppeling met OGB kids' skills (Furman, B. 2009)

  De app De app bestaat uit 26 voorleesverhalen over letters met daarnaast 26 zoekplaten waarin aanklikbare letters verstopt zitten. Boven de verhalen staan de letters die bij het verhaal horen. Daarbij zie je dan steeds de kleine letter en de hoofdletter. In de verhalen komen de letters van het verhaal nadrukkelijk naar voren. Zo lees je in Haast dat Joep een hark en een hengel wil kopen.

  Videoplaat met 50 filmpjes over Nederland

  Met Animatiestudio kun je gemakkelijk op je mobiel leuke simpele stop motion filmpjes maken

  Leer en oefen de tafels met deze tafeltrainer van Minipret. Speel op zowel de PC als de tablet.

  Diverse filmpjes om het splitsen te oefenen - YOUTUBE

  Gedichtje gepikt, beetje aangepast en een super leuke poster voor in de klas gemaakt. Kost even tijd maar dan heb je ook wat.

  Uitleg van het spel 'Drie op een rij'. Doel: maken van optellingen en aftrekkingen tot 20.

  Verhaaltjes per kern Veilig leren lezen | Juf Maike

  Zelfinstructiemethode van Meichenbaum (beertjesmethode) nu met de plaatjes van Leendert Jan Vis. (klasvanjuflinda.nl)

  Vandaag verdien ik een pluim omdat... Wanneer een kind echt een pluim verdient, krijgt hij of zij een van deze kaartjes (met pluim) mee naar huis zodat ook papa en mama trots kunnen zijn. Op de kaartjes kun je invullen waar het kind een pluim voor krijgt.