Pinterest • The world’s catalog of ideas

Explore Al Dat, Steamboat, and more!

Aankomst van Sint Nicolaas Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint-Nicolaas ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, Hoe waaien de wimpels al heen en al weer. Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe: "Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!” O lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij, en rijd toch niet stilletjes ons huisje voorbij.

Laat maar Zien bestaat uit meer dan 360 kant-en-klare lessen. Elke activiteit bevat een duidelijke lesbeschrijving, suggesties voor de start van de les en een keur aan beeldmateriaal dat kinderen tot creëren uitlokt.

Geschiedenis van de stoomboot. Historie van de stoommachine en toepassingen op stoomschepen met shoepenraderen of scheepsschroeven. Ieder jaar komt Sinterklaas met de stoomboot vanuit Spanje naar België en Nederland. Dat is bijzonder want er zijn bijna geen stoomschepen meer in gebruik. Schepen aandrijven met stoom is inefficiënt, duur en onpraktisch. De meeste commerciële schepen worden daarom al vele decennia aangedreven door dieselmotoren.

Zie ginds komt de stoomboot - in Wolfgang Amadeus Mozart's - Haffner Serenade in D major KV 250 - III. Menuetto - Kleur een bootje als je "Zie ginds komt de stoomboot" hoort spelen.

Hallo! Aanstaande vrijdag is het weer 5 december. Dit jaar op een vrijdag, dat vind ik helemaal niet erg... In groep 5/6 zijn we helem...