Simo Häyhä

Collection by Remix Helsinki

29 
Followers

Simo Häyhä oli talvisodassa Suomen puolella palvellut tarkka-ampuja. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen tehokkaimmista tarkka-ampujista. Häyhä syntyi 17.12.1905 Rautjärvellä ja kuoli Haminassa 96-vuotiaana. Häyhällä on yli 200 varmistettua tappoa, mutta jotkut olettavat hänen tappaneen yli 500 Neuvostoliiton sotilasta. Häyhälle tyypillistä oli lähteä aikaisin aamulla "ryssäjahtiin" vähillä eväillä ja pienellä ammusvarastolla. Päivät hän vietti lumeen kaivautuneena.

Remix Helsinki
Simo Häyhä - the White Death

Simo Häyhä vanhana. Häyhän sota loppui kun häntä ammuttiin leukaan räjähtävällä luodilla. Hän heräsi myöhemmin sairaalassa ja runnoutunutta leukaa jouduttiin leikkaamaan useasti. Häyhä ei koskaan myöntänyt katuvansa tekojaan vaan sanoi tehneensä sen mitä käskettiin, niin hyvin kuin osasi.

Simo Häyhä, nicknamed "White Death" by the Red Army, was a Finnish marksman. Using a Finnish version of the Mosin–Nagant in the Winter War, he acquired the highest recorded number in any major war, with at least 505 confirmed sniper kills.

Häyhä nuorena ja komiana. Häyhä piti ampuma-asemassaan ollessaan lunta suussa estääkseen hengityshöyryn näkymistä. Hän myös jäädytti aseensa alla olevan lumen, jotta se ei pöllähtäisi ammuttaessa. Illalla Häyhä palasi korsuun, puhdisti aseensa ja harvoin sanoi sanaakaan.

Tapio A.M. Saarelaisen kirja Simo "Simuna" Häyhästä. Military, War, Movies, Movie Posters, 2016 Movies, Film Poster, Cinema, Films, Movie

Saarelainen: Simo Häyhä - Sankarikorpraali

Saarelainen: Sankarikorpraali Simo Häyhä. 135 sivua, kovakantinen. Suomenkielinen versio. Yksi laukaus - yksi osuma Simo Häyhä (1905-2002) on maailman tunnetuin tarkka-ampuja. Hän on toiminnallaan viitoittanut myöhempien tarkka-ampujapolvien tien ja pitää edelleen hallussaan tarkka-ampujien maailmantilaston kiistatonta kärkipaikkaa. Talvisodassa Kollaalla Simo teki oman merkittävän osansa rintamalinjan lujittamiseksi eliminoidessaan yli viisisataa vihollista. Hänet palkittiin lukuisin eri…

Kivääri mallia M28 "Pystykorva", jollaista Häyhä käytti. Hän ei käyttänyt kiikaritähtäintä, vaan ampui aina avotähtäimellä.

Kivääri mallia M28 "Pystykorva", jollaista Häyhä käytti. Hän ei käyttänyt kiikaritähtäintä, vaan ampui aina avotähtäimellä.

The White Death - An illustrated short about Simo Häyhä the Finnish farmer turned sniper with over 700 confirmed kills in the 100 day war on the Russian Front.

YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.