Los Angeles Times: ‘Atomic Ranch Midcentury Interiors’: Modern living with ‘Mad’ looks. To read the story click on the picture above.

The new stainless steel kitchen of this 1958 Eichler tract house in San Mateo retains the home’s original galley kitchen footprint.

Dwell: Spanish Idyll. The internationally acclaimed designer Jaime Hayon takes us on a personal tour of his newly renovated home in Valencia, Spain, offering decorating tips along the way. To read the story click on the picture above.

Articles about designer jaime hayons renovated home spain. Dwell is a platform for anyone to write about design and architecture.

This project called for the rethinking of an 850 square-foot apartment on the seventeenth floor of a new condominium building in the Ottawa’s downtown core. The challenge of this project was to establish what “modern, urban living” could or should be.

Study nook hidden behind doors. Redeveloper Apartment - modern - home office - ottawa - Kariouk Associates

Los Angeles Times: ‘Atomic Ranch Midcentury Interiors’: Modern living with ‘Mad’ looks. To read the story click on the picture above.

The two-sided, gray-stained masonry fireplace is situated between the dining room and living room in this 1969 Portland, Ore.

The Telegraph: Pulling the plug: a sustainably built, off-grid farmhouse.  A carefully planned 17th-century conversion is not only sustainably built, but off-grid, too. To read the story click on the picture above.

The kitchen Paul Priestman made the dining-table and benches from old oak beams. A stone trough acts as a sink. The black tiles were originally designed for underground stations

Design agency Checkland Kindleysides transformed receptions at Virgin Atlantic’s global HQ into fresh and contemporary spaces, capturing the values, aspirations and spirit of the brand.

Design agency Checkland Kindleysides transformed receptions at Virgin Atlantic’s global HQ into fresh and contemporary spaces, capturing the values, aspirations and spirit of the brand.

Dutch Mountain House: The underground house is embedded in the moorland. The large glass facade allows the sun to warm the concrete shell. The thermal mass keeps this warmth and cools the house in the summer. The wooden cantilever regulates sun and is the only visible architecture in the landscape. To read the story click on the picture above.

WOW, Car wall hanging together with wonderful STORAGE space! Dutch design studio, Denieuwegeneratie thought to convert a car into a tall bookshelf for the interior of their newly-built Dutch Mountain underground villa.

Dutch Mountain House: The underground house is embedded in the moorland. The large glass facade allows the sun to warm the concrete shell. The thermal mass keeps this warmth and cools the house in the summer. The wooden cantilever regulates sun and is the only visible architecture in the landscape. To read the story click on the picture above.

Check out the work of Dutch design studio, Denieuwegeneratie, and their amazing work on the Dutch Mountain House. The underground house is embedded beneath a mound of earth at a Dutch nature reserve.

The Telegraph: Pulling the plug: a sustainably built, off-grid farmhouse.  A carefully planned 17th-century conversion is not only sustainably built, but off-grid, too. To read the story click on the picture above.

Living space - long table, subway tiles, Penguin book covers as art, farm rake hand-rail!

This project called for the rethinking of an 850 square-foot apartment on the seventeenth floor of a new condominium building in the Ottawa’s downtown core. The challenge of this project was to establish what “modern, urban living” could or should be.

Image 6 of 16 from gallery of Redeveloper Apartment / Kariouk Associates. Photograph by Photolux Studio (Christian Lalonde)

Corniches by Ronan and Erwan Bouroullec arose from the need for small storage spaces to spontaneously keep items. “The same way that we hang our belongings on a rock jutting from a cliff before diving into the sea, we need small, informal storage in everyday life too”, explains Ronan Bouroullec. To read the story click on the picture above.

Like little protrusions in nature, Corniches by Ronan and Erwan Bouroullec are informal and flexible shelves, arising from the need for small storage spaces to spontaneously keep items.

Pinterest
Search